RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pomerančová bábovka s mandlemi

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pomerančová bábovka s mandlemi, recepty Pomerančová bábovka s mandlemi, Pomerančová, bábovka, mandlemi


Recept na Pomerančová bábovka s mandlemi

Recept na Pomerančová bábovka s mandlemi je zařazen v kategorii moučníky - bábovky. K přípravě Pomerančová bábovka s mandlemi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
185 g másla nebo jiného tuku, 170 g cukru krupice, 4 vejce, 140 g hladké mouky, 100 g mletých mandlí, jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče, 1 menší lžička mandlového aroma - měla jsem od Dr. Oetkera, 1 prášek do pečiva, 125 ml pomerančové šťávy. Na sirup potřebujeme: 125 ml pomerančové šťávy, 2 lžíce cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce likéru - pomerančový nebo brandy (dala jsem rum) Trochu 100% tuku nebo jiného tuku na vymazání formy a hrubá mouka na vysypání. Kdo raději odměřuje na 1/4 lt hrnky tak je to: 185 másla nebo jiného tuku, 4 vejce, 0,75 hrnku cukru krupice, 1 hrnek mletých mandlí, 1 malá lžička mandlového aroma, jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče, 1 hrnek hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 0,5 hrnku pomerančové šťávy..

Pomerančová bábovka s mandlemi
Zvětšit obrázek

Recept na Pomerančová bábovka s mandlemi

Recept na Pomerančová bábovka s mandlemi:
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, strouhanou pomerančovou kůru, mandlové aroma, pomerančovou šťávu, strouhané mandle - já měla jen bez slupek. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme - tím ji provzdušníme a přidáme střídavě do hmoty s tuhým sněhem z bílků. Sníh promíchaváme opatrně a zlehka. Vše dáme do formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do trouby vyhřáté zhruba na 180°C a pečeme asi tak 45 minut. V době pečení si svaříme pomerančovou šťávu s cukrem, přidáme citronovou šťávu a likér. Tekutinu necháme odpařit, já udělala chybu, že jsem měla tekutiny trochu víc a bábovka pak byla místy více mokrá. Upečenou bábovku necháme ve formě, ještě horkou propícháme špejlí a opatrně ji polijeme připraveným sirupem, aby se vsáknul. Bábovku necháme ve formě vychladnout a teprve pak ji vyklopíme.

Poznámka k receptu na Pomerančová bábovka s mandlemi:
Zdroj receptu: Knihovnička Recepty. Tato bábovka je považována za nejlepší recept z čísla 7. 2010 - Nejlepší bábovky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomerančová bábovka s mandlemi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 06.11.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
  • Suroviny: 185 g másla nebo jiného tuku, 170 g cukru krupice, 4 vejce, 140 g hladké mouky, 100 g mletých mandlí, jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče, 1 menší lžička mandlového aroma - měla jsem od Dr. Oetkera, 1 prášek do pečiva, 125 ml pomerančové šťávy. Na sirup potřebujeme: 125 ml pomerančové šťávy, 2 lžíce cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce likéru - pomerančový nebo brandy (dala jsem rum) Trochu 100% tuku nebo jiného tuku na vymazání formy a hrubá mouka na vysypání. Kdo raději odměřuje na 1/4 lt hrnky tak je to: 185 másla nebo jiného tuku, 4 vejce, 0,75 hrnku cukru krupice, 1 hrnek mletých mandlí, 1 malá lžička mandlového aroma, jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče, 1 hrnek hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 0,5 hrnku pomerančové šťávy.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomerančová bábovka s mandlemi, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomerančová bábovka s mandlemi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomerančová bábovka s mandlemi

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist