|
Recept na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky
Recept na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g předvařených drštek 100 g tuku / sádla / 120 g mouky / hladké / 200 g kořenové zeleniny 150 g hub /jaké máme zrovna doma / sůl, červená sladká nebo gulášová paprika pepř, voda nebo vývar zázvor + uzené maso např. žebírko / kosti / podle každého petrželka a 2 rajčátka na vyvaření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky
Recept na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky: Drštky / předvařené / ještě jednou opereme, vařící vodou spaříme, vodu slijeme a zalijeme ji novou vodou a osolíme. Můžeme přidat i kosti.Později přidáme oškrábanou kořenovou zeleninu. Vše vložíme do polévky. Když jsou drštky měkké, pokrájime je i se zeleninou na drobné nudličky. Vše vložíme zpět do polévky. Jíšku děláme dvojí: jednu, která polévku zahustí a pak druhou, tmavší, která ji dodá správné barvy a vůně. Drštková polévka potřebuje hodně jíšky. Když jíška trochu zažloutne, oddělíme ji polovinu do hrnečku a ostatní smažíme až dohněda. V poslední chvíli přidáme do jíšky lžičku sladké červené papriky / nebo čerevené gulášové papriky /, zamícháme a hned zalijeme studenou vodou. Ve studené vodě rozmícháme i světlou jíšku a všechno nalijeme do polévky. Vaříme ji dál mírným varem ještě půl hodiny, aby se jíška dobře povařila. Často polévku zamícháme, aby jíška neklesla ke dnu a nepřipálila se. Kořeníme pak ještě čerstvě mletým pepřem, popřípadě i zázvorem a hlavně zelenou petrželkou. Zvlášť dobrá je drštková polévka, uvaříme-li v ní kouzek uzeného, obzváště žebírko nebo kousek uzené nožky. Nakonec na kousku tuku osmažíme plátky hub a přidáme je povařit do polévky a přihodíme i dvě rajčátka na vyvaření/. Uzené maso obereme ze žebírek, pokrájíme a také přidáme do polévky. Drštkové polévky uvaříme vždy více, aby zbyla i kvečeři. Je vydatná, po ní můžeme podat již jen malý doplněk nebo moučník. Zdroj : Vše podáno, jak je v textu v knize " Kuchařka naší vesnice" ze 70 let
Poznámka k receptu na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky: Pakliže máme doma drštky nepředvařené, vaříme je 3-4 hodiny, aby byly pořádně měkké. Nejprve drštky promneme v soli nebo v mouce, oškrábeme silnou lžicí, vypereme v několika vodách a vřelou vodou spaříme nebo je přivedeme do varu, vodu slijeme, zalijeme novou a osolíme. Dál pokračujeme již podle postupu shora uvedeném.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 27.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 800 g předvařených drštek 100 g tuku / sádla / 120 g mouky / hladké / 200 g kořenové zeleniny 150 g hub /jaké máme zrovna doma / sůl, červená sladká nebo gulášová paprika pepř, voda nebo vývar zázvor + uzené maso např. žebírko / kosti / podle každého petrželka a 2 rajčátka na vyvaření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka zeleninová s uzeným a dršťkami podle babičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|