|
Recept na Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Recept na Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
trocha tuku na osmažení cibule a zeleniny cibule - drobně nakrájená kořenová zelenina - nastrouhaná na malé slzičce mleté maso - cca 50 g na 1 porci voda vajíčko rozkloktané sůl, pepř, koření typu Podravka - podle chuti pórek (bílá část) nakrájený na jemná kolečka na ozdobu jemně pokrájená petrželka, pažitka, cibulová nať - co máme.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Recept na Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny: Na tuku zesklovatět cibuli, pak přidat nastrouhanou zeleninu, lehce osmahnout, přidat mleté maso a osmahnout tak, aby nezůstaly hrudky. Zalít vodou, okořenit a povařit, až je maso měkké. Nakonec za stálého míchání vlít rozkloktané vajíčko, aby zůstaly jen vaječné nitky. Po odstavení z ohně přidat pórek a na talíři zdobit něčím "zeleným" a třeba i jedlými květinami -sedmikráska, lichořeřišnice a pod.
Poznámka k receptu na Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny: Množství surovin neuvádím, každý dá tolik, kolik má rád, někdo víc masa, jiný zeleniny. Toto je polévka, kterou kdysi vařily moc milé paní kuchařky ve školní jídelně Na Smetance a děti i učitelé si chodili pro přídavek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nadja (Naďa)
- Datum vložení: 20.05.2010
- Počet porcí: na 1 pekáč
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: trocha tuku na osmažení cibule a zeleniny cibule - drobně nakrájená kořenová zelenina - nastrouhaná na malé slzičce mleté maso - cca 50 g na 1 porci voda vajíčko rozkloktané sůl, pepř, koření typu Podravka - podle chuti pórek (bílá část) nakrájený na jemná kolečka na ozdobu jemně pokrájená petrželka, pažitka, cibulová nať - co máme
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|