|
Recept na Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní
Recept na Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
HVĚZDY: Mouka hladká 400 g, mouka špaldová 50 g, droždí 21 g (půl kostky), podmáslí 150 ml, voda 150 ml + 50 ml dle hustoty těsta, olivový olej 1 polévková lžíce, sůl 2 lžičky, cukr 1/2 lžičky. Vejce 1 ks na potření, sezamová (i jiná) semínka na posyp. NÁPLŇ: Kuřecí prsa 500 g, směs koření oblíbená (nebo jen grilovací) 2 - 3 lžičky, bylinky, olej 1 lžíce, sůl. Salátové listy na obložení, rajčata. DRESINK: Zakysaná smetana 1 ks (200 g) - používám Jihočeskou, sůl, česnek 2 stroužky, Kečup. bazalka čerstvá 5 listů..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní
Recept na Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní: ●V malé misce si rozmícháme část vody se lžící hladké mouky, špetkou cukru a droždím. Misku překryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek. Do velké mísy si prosyjeme mouku, uděláme do ní důlek a tam přidáme podmáslí,vodu, sůl, cukr, oliv. olej. Nakonec přidáme vzešlý kvásek. Hnětačem (vařečkou) si ze surovin vypracujeme hustší, hladké, nelepivé těsto, které necháme na teplém místě asi 30 - 45 min. kynout. Těsto lze zadělat i v domácí pekárně - nejdříve tekuté, pak sypké suroviny a nakonec droždí. ●Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na tenké nudličky, které dáme do misky a smícháme s olejem, kořením a solí. ●Vykynuté těsto si dáme na vál, kde ho rozdělíme a na 12 stejně velkých kousků (po 60 g). Z každého kousku si uděláme malý bochánek, které pak necháme pár minut kynout. Lehce nakynuté bohánky zploštíme dlaní (malým prkénkem) a přendáme je na plech s pečícím papírem. Nebojíme se bochánky zmáčknout až do tenka a trošku povytáhnout okraje, protože těsto dalším kynutím dost nabyde. Tak aby byly bochánky spíš do šířky, než do výšky. Okraje bochánků na několika místech nařízneme až na papír a lehce je od sebe oddělíme (zapoměla jsem je oddělit). Nakrojené bochánky přikryjeme ubrouskem a necháme je ještě asi 10 min. kynout. Troubu si rozpálíme na 200°C, vykynuté bochánky si potřeme rozšlehaným vejce, posypeme semínky a dáme péct na 10 - 15 min. do zlatavé barvy. ●Během pečení si rozpálíme pánev s troškou oleje, vsypeme maso a na prudkém ohni ho opékáme do zlatova. Do hotového maso vsypeme bylinky, vše dáme do misky a uložíme do tepla. ●Na dresink si umícháme zakysanku se solí, rozetřeným česnekem a nakrájenou bazalkou. ●Upečené a vychladlé housky si rozkrojíme na poloviny (nedokrajujeme až do konce). Do housky si vložíme pár plátků rajčat, list omytého salátu, na něj nandáme hotovou směs, zakapeme trochou dresinku a můžeme podávat. Já jsem na stůl připravila hotové suroviny a každý si připravil hvězdu s vlastní náplní (menším dětem chutnal místo dresinku kečup).
Poznámka k receptu na Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní: Recept mám ze synovy knížky pro mladé kuchaře (poměr surovin jsem si upravila dle potřeby, dresink a koření do masa jsem dala podle chuti) a starší syn je už moc dlouho chtěl vyzkoušet - tak jsem mu přání splnila. Samozřejmě, že náplně lze měnit dle chuti a nálady. Pečivo je jemné, nadýchané a krásně vydrží do druhého dne. Ráno jsem housku zkoušela s máslem a džemem a byla výborná.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 15.07.2011
- Počet porcí: 12 - dle velikosti
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: HVĚZDY: Mouka hladká 400 g, mouka špaldová 50 g, droždí 21 g (půl kostky), podmáslí 150 ml, voda 150 ml + 50 ml dle hustoty těsta, olivový olej 1 polévková lžíce, sůl 2 lžičky, cukr 1/2 lžičky. Vejce 1 ks na potření, sezamová (i jiná) semínka na posyp. NÁPLŇ: Kuřecí prsa 500 g, směs koření oblíbená (nebo jen grilovací) 2 - 3 lžičky, bylinky, olej 1 lžíce, sůl. Salátové listy na obložení, rajčata. DRESINK: Zakysaná smetana 1 ks (200 g) - používám Jihočeskou, sůl, česnek 2 stroužky, Kečup. bazalka čerstvá 5 listů.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na podmáslové hvězdy s kuřecí náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|