|
Recept na Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta
Recept na Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na koláč: 200 g polohrubé mouky 200 g hrubé mouky půl prášku do pečiva 180 g cukru krupice 1 vejce 250 ml podmáslí 25 ml oleje 500 g jahod 50 g moučkového cukru lžíce škrobu ( Solamyl ) Na drobenku: 250 g hrubé mouky 250 g cukru krystalu 100 g másla 100g madlových lupínků nebo hoblinek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta
Recept na Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta: Nejprve nakrájíme jahody, přidáme škrob a cukr a necháme je odpočinout. Utřeme vejce s cukrem, přidáme mouky s kypřícím práškem, podmáslí, olej a vymícháme hladké těsto, které dáme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto dáme jahody a na ně drobenku, kterou si připravíme tak, že suroviny na ni rukama zpracujeme.Pohážeme mandličkama. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 20 minut. Pro jistotu zkusíme špejlí, zda máme hotovo. Upečený koláč poprášíme cukrem a můžeme podávat. Dobrou chuť.
Poznámka k receptu na Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta: Zdroj.. Internet.. Ač nevypadá, je dobrý, koláč jeden.. těsto je krásně vláčné, jahůdky hříšně dobré, voňavé a ta křupavá posýpka s mandličkama nemá chybku. Zkuste, uvidíte sami. P.S. pekla jsem na klasickém, velkém plechu se zvýšeným okrajem. Kdo chce a má rád vyšší vrstvu těsta, dá do menšího. Hledala jsem usilovně, stejný jsem nenašla. Kdybych náhodou hledala špatně, což je u mě hned :-))), nechám recept vymazat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: plech
- Datum vložení: 08.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na koláč: 200 g polohrubé mouky 200 g hrubé mouky půl prášku do pečiva 180 g cukru krupice 1 vejce 250 ml podmáslí 25 ml oleje 500 g jahod 50 g moučkového cukru lžíce škrobu ( Solamyl ) Na drobenku: 250 g hrubé mouky 250 g cukru krystalu 100 g másla 100g madlových lupínků nebo hoblinek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Podmáslová s jahodami a křupavou drobenkou... buchta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|