|
Recept na Plundrové těsto - pro Irrenku
Recept na Plundrové těsto - pro Irrenku je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Plundrové těsto - pro Irrenku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Tukový bochánek: 250 g mouky polohrubé 200 g tuku – máslo nebo rostlinný Těsto kynuté: 250 g mouky polohrubé 1/4 ČL soli 30 g droždí – kvásek 60 g cukru krupice 250 ml mléka 2 žloutky 1 citron - kůra - - - - - - - - tuk na vymazání plechu vejce na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plundrové těsto - pro Irrenku
Recept na Plundrové těsto - pro Irrenku: Tukový bochánek: Z mouky a tuku rychle zpracovat tukový bochánek a dát ho do chladničky. Těsto kynuté: Kváskem zadělat a dobře vypracovat těsto a nechat ho asi 40 minut kynout(v chladničce i přes noc). Těsto musí být o něco tužší než na buchty, ale ne tak tuhé jako na vánočky. Vykynuté těsto ještě krátce propracovat, pak ho vyválet na placku, doprostřed dát tukový bochánek zformovaný do nízkého čtverce, těsto složit ze čtyř stran do středu jako obálku a rozválet. Pak těsto přeložit na polovinu a rozválet pruh, který pomyslně rozdělíme na třetiny – ty přeložit na sebe (pravou na střední a levou na ně). Těsto dát asi na 20 minut ztuhnout do chladničky. Skládání těsta a rozvalování se opakuje třikrát. Nakonec těsto rozválet a formovat tvary. Ty pak přenést na tukem vymazaný plech, nechat chvíli kynout a nakonec povrch potřít rozšlehaným vajíčkem (ale opravdu jen povrch, ne po stranách - pak by těsto hůře lístkovalo). Pečivo z plundrového těsta se vkládá do dobře předehřáté trouby, podobně jak lístkové. Po zapečení (asi 10 minutách) teplotu snížit a pečivo dopéct dozlatova.
Poznámka k receptu na Plundrové těsto - pro Irrenku: Já plundrové těsto nedělám, připadá mi to zdlouhavé, ale moje maminka ho občas dělávala. Budete-li někdo mít fotku, prosím o přidání.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plundrové těsto - pro Irrenku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nadja (Naďa)
- Datum vložení: 04.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: Tukový bochánek: 250 g mouky polohrubé 200 g tuku – máslo nebo rostlinný Těsto kynuté: 250 g mouky polohrubé 1/4 ČL soli 30 g droždí – kvásek 60 g cukru krupice 250 ml mléka 2 žloutky 1 citron - kůra - - - - - - - - tuk na vymazání plechu vejce na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plundrové těsto - pro irrenku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plundrové těsto - pro Irrenku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plundrové těsto - pro Irrenku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|