|
Recept na Plundrované hřebeny
Recept na Plundrované hřebeny je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Plundrované hřebeny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kynuté těsto: 375g hl. mouky, 50g cukru, 2 vejce, droždí, 1dcl mléka tukové těsto: 200g hery, másla..., 125g hl. mouky Maková náplň: mletý mák svaříme s mlékem, cukrem podle chuti, marmeládou, větší kapkou rumu a citrónovou kůrou Ořechová náplň: mlété ořechy a postup opakujeme jako u makové náplně, pokud jsou náplně řídké, můžeme zahustit třeba podrcenými piškoty nebo krupičkou. 1 vejce na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plundrované hřebeny
Recept na Plundrované hřebeny: Uděláme kynuté těsto, já kvásek nedělám. Vše dám do mísy a pořádně zpracuji ve vláčné těsto a dám na hodinu kynout. Mezitím zpracujeme tuk a hladkou mouku, uděláme kuličku a dáme chladit do lednice. Vykynuté těsto, strčíme taky na 15 minut do lednice. Pak ho vyválíme na velký plát, z tukového těsta vyválíme poloviční plát a dáme na polovinu kynutého těsta, to přeložíme a vyválíme. 3x přeložíme(na šířku, na délku a zase na šířku). Necháme asi 45 minut odpočinout, poté zase vyválíme a opět 3x přeložíme a necháme asi 20 minut odpočívat. Nakonec vyválíme asi 0,5cm i tenčí plát. Nakrájíme ho na čtverce asi 8x8cm. Na prostředek každého čtverce dáme náplň od kraje ke kraji, můžeme dát hodně, mě to nevyteklo:), přeložíme, kraje pořádně přitlačíme a nařežeme do podoby hřebenu. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme(asi 20 minut na 180).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plundrované hřebeny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: janina87
- Datum vložení: 14.01.2013
- Počet porcí: 14
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: kynuté těsto: 375g hl. mouky, 50g cukru, 2 vejce, droždí, 1dcl mléka tukové těsto: 200g hery, másla..., 125g hl. mouky Maková náplň: mletý mák svaříme s mlékem, cukrem podle chuti, marmeládou, větší kapkou rumu a citrónovou kůrou Ořechová náplň: mlété ořechy a postup opakujeme jako u makové náplně, pokud jsou náplně řídké, můžeme zahustit třeba podrcenými piškoty nebo krupičkou. 1 vejce na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plundrované hřebeny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plundrované hřebeny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plundrované hřebeny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|