|
Recept na Plnený zelný list z červeného zelí
Recept na Plnený zelný list z červeného zelí je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Plnený zelný list z červeného zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 malej hlavky cervena kapusta ( červené zelí ) 250 g mlete bravcove maso (mozno bolo miesane…vytiahla som ho z mraznicky ) 50 g mala cervena sosovica 1 bobkovy list 1 vacsia cibula 3 struciky cesnak 200 g prerastana oravska, alebo anglicka slanina 1 CL nasekany tymian vyvar sol, cerstvo mlete korenie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plnený zelný list z červeného zelí
Recept na Plnený zelný list z červeného zelí: Cervenu sosovicu premyjeme a dame varit do vody s bobkovym listom a trochou soli. Ked zacne vriet, tak ju nechame bublat maximalne 15 minut. Respektive dovtedy, kym nebude Vasa sosovica tak na skus….v ziadnom pripade nie rozvarena. Po uvareni, sosovicu nechame na sitku odtiect. Cervenu kapustu rozdelime na listy a na 3 minuty ich ponorime do vriacej vody. Vyberieme ich a nechame vychladnut. Z listov odstranime vsetky hrube zily, tie ktore sa nedaju odstranit, tak ich trochu zrezeme, tak aby nam listy ostali v celku. Cibulu nakrajame nadrobno a slaninu na male kusky. Polovicu udusenej cibule a 50 g slaniny pridame k mletemu masu. K masu dame sosovicu, nasekany tymian a prelisovane struciky cesnaku, osolime (asi pol CL) a okorenime cerstvo mletym korenim. Maso vymiesame a naplnime kapustove listy. Ja som naplnila 4 listy a ostala mi jedna gulka bez listu. Na dno zapekaciej misy dame trochu masla a prelozime zbytok vypecenej slaniny a orestovanej cibule. Kapustu, ktora nam ostala (aj ta surova )nakrajame na male tenke pruzky a pridame do misy. Uvarila som si vyvar z kocky. Poukladala som naplnene listy do misy a zaliala horucim vyvarom, doliala som este aj horucu vodu. Misu prikryjeme alobalom a dame do vyhriatej rury na 200 stupnov. Piekla som 60 minut a ked som ochutnala nezabalenu gulku, tak som pridala este 20 minut. Podavala som so zemiakovou kasou, omacku som nezahustovala.
Poznámka k receptu na Plnený zelný list z červeného zelí: Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2584
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plnený zelný list z červeného zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vybusna
- Datum vložení: 25.05.2014
- Počet porcí: 3 velke porcie
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1/2 malej hlavky cervena kapusta ( červené zelí ) 250 g mlete bravcove maso (mozno bolo miesane…vytiahla som ho z mraznicky ) 50 g mala cervena sosovica 1 bobkovy list 1 vacsia cibula 3 struciky cesnak 200 g prerastana oravska, alebo anglicka slanina 1 CL nasekany tymian vyvar sol, cerstvo mlete korenie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plnený zelný list z červeného zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plnený zelný list z červeného zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plnený zelný list z červeného zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|