|
Recept na Plnene chlebove placky
Recept na Plnene chlebove placky je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Plnene chlebove placky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
testo: 1 kg hladke mouky 0,5 l vlazne vody 1 lzice suseneho drozdi (lehce zarovnana) 1 lzicka soli 2 lzice olivoveho oleje Naplne cibulova: 3 vetsi cibule oliv. olej (vetsi mnozstvi) sul 1 lzicka mlete sladke papriky 1 lzicka smesi koreni "sedm koreni" (lze nahradit mletou smesi hrebicku, pepre, bileho pepre, noveho koreni, skorice, rimskeho kminu a spetkou kari) par kapek citronu (na potlaceni sladke chute cibule) pizza: rajsky protlak kecup strouhany syr kdo co rad syrova: nastrouhany balkansky syr nebo podobny bily syr olivovy olej masova: mlete maso (ja davam pouze hovezi) cibule sojova omacka sul, pepr smes "sedm koreni" piniove orisky (nemusi byt).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plnene chlebove placky
Recept na Plnene chlebove placky: Ve 250 ml vlazne vody rozmichame drozdi, cukr a nechame chvilku odstat. Mouku prosijeme, pridame sul, oliv.olej, kvasek a zbytek vlazne vody. Zadelame tuzsi testo, ktere nelepi, dobre se s nim pracuje. Testo ze vsech stran i nadobu na kynuti rucne vymazeme trochou oleje, prikryjeme a nechame pul hodinky kynout. Mezitim si muzeme pripravit cibulovou napln. Cibuli nakrajime, pridame vetsi mnozstvi oliv. oleje a pomalu restujeme. Kdyz cibule zmekne (nesmi zhnednout), pridame koreni, citronovou stavu a sul. Vse promichame a odstavime. Z vykynuteho testa si utvorime male bochanky (z 1 kg mouky jich mam 16 ks). Ja osobne testo opatrne vyklopim na pracovni plochu, rukou uchopim cast testa a mezi palcem a ukazovackem vytlacim pozadovany kousek, ktery ukroutim, zarovnam na bochanek a polozim na platno. Takto udelam vsech 16 ks a prikryji druhym kusem platna. Necham 5 minut odpocivat. Pote si kazdy kousek rozvalime na placku asi 0,5 cm vysokou. Mouky na posypani pracovni desky neni treba, testo nelepi. Suchou panev (bez oleje) rozpalime a kazdou placku na ni z jedne strany kratce opeceme cca 1 minutu. Pred samotnym smazenim placku propichame vidlickou, aby se nenafoukla. Smazime propichanou stranou vzhuru. Placka by mela byt zespodu lehce naruzovela. Takto si pripravime vsechny placky, nechame je trochu vystydnout. Na kazdou placku dame napln dle chuti a rychle zapeceme pri vyssi teplote 200 - 220 stupnu (pouze vrchni ohrev). Lze pouzit i remosku, ktera ma topnou spiralu pouze na vrchni casti. Ja pouzivam remosku, kde zapekam placky jednu po druhe. Kdyz okraje trochu zhnednou je upeceno. priprava masove naplne: Cibuli nakrajime (cibule davam stejne jako masa), pridame oliv.olej a nechame zesklovatet. Pridame mlete maso a 15 minut restujeme. Pote pridame sojovou omacku, sul, koreni, promichame a odstavime. Zvlast na trosce oleje oprazime piniove orisky,kdyz lehce zezlatnou, prisypeme je k masove smesi. Mnozstvi koreni a surovin zamerne neuvadim, je to dle chuti kazdeho. priprava syrove naplne: Nastrouhanym balkanskym nebo podobnym syrem posypu chlebovou placku a zakapnu trochou oliv.oleje, aby nebyla prilis sucha. priprava pizza naplne: Kazdou placku potru rajskym protlakem, posypu nastrouhanym syrem a dam zapect. Dale je mozne pridat olivy, kukurici, kousky tunaka v oliv. oleji, sunku atd.
Poznámka k receptu na Plnene chlebove placky: Recept jsem vlozila mezi bezmasa jidla, i kdyz je v postupu uvedena i varianta s masem. Tento pokrm patri mezi oblibena arabska jidla. Je mozne podavat ho k snidani, obedu i veceri.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plnene chlebove placky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 25.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: testo: 1 kg hladke mouky 0,5 l vlazne vody 1 lzice suseneho drozdi (lehce zarovnana) 1 lzicka soli 2 lzice olivoveho oleje Naplne cibulova: 3 vetsi cibule oliv. olej (vetsi mnozstvi) sul 1 lzicka mlete sladke papriky 1 lzicka smesi koreni "sedm koreni" (lze nahradit mletou smesi hrebicku, pepre, bileho pepre, noveho koreni, skorice, rimskeho kminu a spetkou kari) par kapek citronu (na potlaceni sladke chute cibule) pizza: rajsky protlak kecup strouhany syr kdo co rad syrova: nastrouhany balkansky syr nebo podobny bily syr olivovy olej masova: mlete maso (ja davam pouze hovezi) cibule sojova omacka sul, pepr smes "sedm koreni" piniove orisky (nemusi byt)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plnene chlebove placky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plnene chlebove placky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plnene chlebove placky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|