|
Recept na Plněná vepřová kýta Izrael
Recept na Plněná vepřová kýta Izrael je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Plněná vepřová kýta Izrael budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřová kýta 1,5 - 2 kg, mletá vepřová plec 500 g, vejce 1 ks, mrkev 1 velká, brokolice 1/3 , špek (slanina) 100 - 150 g - dle chuti, cibule 4 ks, koření Izrael od Samuela (viz poznámka) 3 lžíce, sádlo (olej) 2 lžíce, vývar (voda) na podlití, mouka hladká 1 - 2 lžíce (dle množství požadované šťávy), pivo světlé 1 dcl (nemusí být)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněná vepřová kýta Izrael
Recept na Plněná vepřová kýta Izrael: Do vepřovou kýty si prokrojíme otvor na plnění (já prokrojím klasickou kapsu a pak uvnitř masa, ještě nožem prokrojím do kříže - vejde se více náplně a náplň při pečení krásně drží uvnitř). Otvor osolíme a okořeníme lžičkou koření Izrael. Mrkev si očistíme a nakrájíme jí na větší kostky (alespoň 1cm), jednu oloupanou cibuli a špek si nakrájíme taktéž a brokolici si rozdělíme na růžičky. V míse si rozmícháme mleté maso s vejcem, 2 lžícemi koření Izrael, přimícháme nakrájenou zeleninu (trochu mrkve si schováme do základu) se špekem a dle potřeby dosolíme. Touto směsí naplníme kýtu, otvor sepneme jehlami (párátky) a kýtu obalíme ve zbylé směsi koření, osolíme jí a necháme odležet. Mezitím si nakrájíme zbylou cibuli nahrubo, v pekáčku si rozehřejeme tuk, vsypeme mrkev a cibuli a orestujeme jí do sklovata. Pak přidáme kýtu a ze všech stran jí opečeme, aby se maso krásně zatáhlo. Poté maso podlijeme vývarem do 1/3 výšky masa, přiklopíme pokličkou a pekáče vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Po 20 min. troubu ztlumíme na 175°C a maso pečeme za občasného otáčení do měkka (asi 1 a 1/2 hod.). Při pečení seškrabujeme ze stěn pekáčku přípečky (pro barvu) a dle potřeby lehce podléváme. Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla. Šťávu si buď vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, podlijeme vývarem a dáme na 20 min. provářet a nebo si šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. V obou případech po 10 min. prováření štávu propasírujeme přes cedník (případně rozmixujeme), přidáme pivo a ještě asi 10 min. pomalu prováříme. Dle chuti osolíme a můžeme přidat špetku čerstvě namletého pepře. Maso zbavíme jehel (párátek) a nakrájíme ho na porce. Jako příloha se hodí brambory - vařené, opečené, kaše. A třeba hlávkový, či jiný zeleninový salát.
Poznámka k receptu na Plněná vepřová kýta Izrael: Koření Izrael - http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/iz.... Koření od Samuela mám ráda pro jeho výbornou chuť a už pár let s ním obohacuji naší kuchyň ;-). Směs na plnění vám možná zůstane a tak z ní můžete připravit další jídlo ve formě přírodních karbenátků. Smažila jsem je na pánvi a po otočení jsem je na chvilku přiklopila. Zelenina pak není tvrdá, ale zůstane krásně křupavá. Ke karbenátkům jsem udělala kaši, s na másle orestovaným pórkem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněná vepřová kýta Izrael, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 04.08.2011
- Počet porcí: 8 - 10 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřová kýta 1,5 - 2 kg, mletá vepřová plec 500 g, vejce 1 ks, mrkev 1 velká, brokolice 1/3 , špek (slanina) 100 - 150 g - dle chuti, cibule 4 ks, koření Izrael od Samuela (viz poznámka) 3 lžíce, sádlo (olej) 2 lžíce, vývar (voda) na podlití, mouka hladká 1 - 2 lžíce (dle množství požadované šťávy), pivo světlé 1 dcl (nemusí být).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněná vepřová kýta izrael,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněná vepřová kýta Izrael - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněná vepřová kýta Izrael
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|