|
Recept na Plněná pečená bílá ředkev
Recept na Plněná pečená bílá ředkev je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Plněná pečená bílá ředkev budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velká bílá ředkev 4 velké cibule 4 větší žampiony 2 dl bílého vína 1 dl zeleninového vývaru z kostky 3 pl sojové omáčky na náplň: 1 pl oleje 50 g obyčejného špeku 1 malá cibule 1 žampion 1 kl sušeného tymiánu 200 g měkkého salámu 100 g tvrdého sýra Gouda 2 pl nakrájené hladkolisté petrželky ¼ červené masité papariky 4 plátky anglické slaniny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněná pečená bílá ředkev
Recept na Plněná pečená bílá ředkev: Špek, cibuli,žampion a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám a sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. V hrnci rozehřejeme olej a slaninu s cibulí osmahneme dozlatova. Přidáme žampion, salám a tymián, promícháme a 5minut restujeme. Hrnec odstavíme bokem a necháme vystydnout. Zapneme si troubu na vyhřátí. Mezitím si zbývající očištěné žampiony a cibuli nakrájíme, žampiony na čtvrtky a cibuli na silnější půlměsíčky. Vše vložíme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem, přidáme sojovou omáčku a promícháme. Ředkev oloupeme, odkrojíme špičatý konec, rozkrojíme na půlku a půlky ještě překrojíme na další dvě poloviny. Vnitřky lžičkou vydlabeme, mírně poprášíme pepřem a vysteleme plátkem anglické slaniny. Do vychladlé salámové směsi přidáme papriku, sýr, petrželku, důkladně promícháme a naplníme připravené ředkve. Naskládáme do zapékací mísy na zeleninu s vímem a vývarem, přiklopíme víkem, vložíme do předehřáté trouby a na nejvyšší výkon pečeme 30minut. Poté víko odstraníme a za občasného přelití vypečenou šťávou dopečeme již nepřikryté na 3/4výkon 15minut. Jako příloha se hodí opečené brambory, nebo bramborová kaše.
Poznámka k receptu na Plněná pečená bílá ředkev: Bílou ředkev máme moc rádi za syrova i do různých pomazánek. Nedávno mi mailem přišek recept na ředkev plněnou jehněčím masem, který jsem úplně překopala a přizpůsobila surovinám, co byly doma a moc jsme si na tomto netradičním, ale velice dobrém jídle pochutnali.Z konce ředkve a z vydlabané části jsem udělala pomazánku, takže nic nepřišlo nazmar.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněná pečená bílá ředkev, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 22.05.2012
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1 velká bílá ředkev 4 velké cibule 4 větší žampiony 2 dl bílého vína 1 dl zeleninového vývaru z kostky 3 pl sojové omáčky na náplň: 1 pl oleje 50 g obyčejného špeku 1 malá cibule 1 žampion 1 kl sušeného tymiánu 200 g měkkého salámu 100 g tvrdého sýra Gouda 2 pl nakrájené hladkolisté petrželky ¼ červené masité papariky 4 plátky anglické slaniny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněná pečená bílá ředkev,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněná pečená bílá ředkev - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněná pečená bílá ředkev
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|