|
Recept na Pivní krkovice s hořčicí
Recept na Pivní krkovice s hořčicí je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pivní krkovice s hořčicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Krkovice bez kosti 4 ks, 1 velká cibule, sůl, hořčice lahůdková /nebo obyčejná plnotučná 3 lžíce, pepř mletý bílý, cukr krupice 1/4 lžičky, světlé pivo 200 - 300ml, olej, slanina pár plátků, žampiony 4 malé, hladká mouka asi 1 lžíce worchester + sojová omáčka pár kapek (nemusí být)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pivní krkovice s hořčicí
Recept na Pivní krkovice s hořčicí: Plátky krkovice naklepeme, opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Smícháme jí v míse s pivem, solí, pepřem, hořčicí, cukrem a vložíme připravené plátky masa. Necháme marinovat v chladu nejméně 2 hod.(když není čas můžeme nechat jen 20 min.). Na pánvi ohřejeme olej, vložíme plátky masa, z obou stran je opečeme, vyjmeme na talíř a uložíme do tepla. Na pánev po mase přidáme trošku oleje, vložíme cibuli z marinády, na proužky nakrájenou slaninu, orestujeme, přidáme na plátky pokrájené žampiony zamícháme, zasypeme moukou, orestujeme, zalijeme marinádou a dle potřeby doředíme vývarem nebo vodou. Dochutíme solí (worcestrem, sojovkou), hořčicí a necháme provařit. Pak vložíme maso, prohřejeme a podáváme s bramborem nebo bram.kaší a salátem - třeba zelným nebo hlávkovým.
Poznámka k receptu na Pivní krkovice s hořčicí: Tahle lze naložit i jiné maso, třeba kotlety na letní grilování - maso se nechá okapat, vloží se na rozžhavený gril a opéká se při opakovaném potírání marinádou po dobu asi 15 min. Bohužel na focení postupu nebyl čas a tak jsem udělala jen tuto fotku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pivní krkovice s hořčicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 20.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Krkovice bez kosti 4 ks, 1 velká cibule, sůl, hořčice lahůdková /nebo obyčejná plnotučná 3 lžíce, pepř mletý bílý, cukr krupice 1/4 lžičky, světlé pivo 200 - 300ml, olej, slanina pár plátků, žampiony 4 malé, hladká mouka asi 1 lžíce worchester + sojová omáčka pár kapek (nemusí být).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pivní krkovice s hořčicí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pivní krkovice s hořčicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pivní krkovice s hořčicí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|