|
Recept na Pikantní přírodní šťáva k masu
Recept na Pikantní přírodní šťáva k masu je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Pikantní přírodní šťáva k masu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
tenký plátek másla 1 pl oleje ½ cibule 3-4 větší žampiony 2 ks loupaných rajčat z konzervy 3 pl šťávy(nálevu) z rajčat 2 pl sladké chilli omáčky 1 pl maggi 2 pl nasekané zelené nati lahůdkové cibulky 1 kl nasekaného libečku voda podle počtu porcí-1 dl=1 porce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní přírodní šťáva k masu
Recept na Pikantní přírodní šťáva k masu: Cibuli nakrájíme na velice drobno, žampiony sloupneme a i s nožkama nakrájíme na tenší plátky. V hrnci rozpustíme olej s máslem a cibuli na něm 1 minutu orestujeme, přidáme plátky žampionů, promícháme a necháme 4 minuty restovat. Poté přidáme rajčata, vařečkou je lehce rozmačkáme, dále přidáme šťávu z rajčat, chilli, maggi a množství vody dle cílových porcí a pod pokličkou dusíme 15 minut. 5 minut před dokončením přidáme zelené bylinky a dovaříme. Takto připravenou šťávu podáváme s rýží k různě upraveným masům.
Poznámka k receptu na Pikantní přírodní šťáva k masu: Potřebovala jsem udělat nějakou šťávu k již hotovému masu, které jsem vytáhla z mrazáku. Použila jsem suroviny, které byly po ruce, bylinky v mrazáku a byl opět oběd zase jinak. Plechovková rajčata se mohou nahradit sloupnutými čerstvými a bylinky dát podle chuti. Šťávu jsem nezahušťovala, ani nesolila, byla chutná, prostě akorát. Takto připravenou šťávou by se daly přelít i na rychlovku osmahnuté kuřecí plátky nebo i rybí filé:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní přírodní šťáva k masu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 29.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: tenký plátek másla 1 pl oleje ½ cibule 3-4 větší žampiony 2 ks loupaných rajčat z konzervy 3 pl šťávy(nálevu) z rajčat 2 pl sladké chilli omáčky 1 pl maggi 2 pl nasekané zelené nati lahůdkové cibulky 1 kl nasekaného libečku voda podle počtu porcí-1 dl=1 porce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní přírodní šťáva k masu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní přírodní šťáva k masu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní přírodní šťáva k masu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|