RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Perníkové srdce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Perníkové srdce, recepty Perníkové srdce, Perníkové, srdce


Recept na Perníkové srdce

Recept na Perníkové srdce je zařazen v kategorii zdobení. K přípravě Perníkové srdce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Pernikove cesto: 800g hl. múky, 200g medu, 300g práškového cukru, 3pl. kakaa, 2 zarovnané čl. sódy, 3-4čl. medovníkového korenia, 100g tuku, trochu uvarenej čiernej kávy, 3 vajcia, 1vajce na potretie medovníkov, voda Falosny marcipan: MARCIPÁN I (od DagmarM z dama.cz) 20 dkg sušeného mléka - já používám buď plnotučné nebo polotučné 20 dkg cukr moučka - oboje prosít 2 kl oleje trochu mandlové tresti - dávám 3 kl vodu dle potřeby - přibližně 50ml ( já jsem dala o trošku víc) kl = kávová lžička Výsledek musí být hustý jak plastelína, a to je opravdu důležité. DŮKLADNĚ PROPRACOVAT, jinak ztvrdne. Vodu velmi opatrně, pořád se to zdá husté, a pak je z toho najednou kaše. Pokud je to řídké, tak přiměřeně přidat cukr a suš. mléko. Půl napůl. Tip: Zpracovat nahrubo vařečkou, pak rukou s igelitovou rukavicí, se kterou se pak i hmota pěkně vyleští, aby byla lesklá. Co se týká lesku, ještě to dělají tak, že hotové výrobky jemně postříkají olejem - rozprašovačem. Tento mi chutná víc..

Perníkové srdce
Zvětšit obrázek

Recept na Perníkové srdce

Recept na Perníkové srdce:
Z falosneho, zafarbeneho marcipanu urobime kvety a listy. Na upeceny medovnik urobime kontury hustou polevou, nechame zascnut. Potom oblejeme hrubsou vrstvou riedkej polevy a poukladame do nej kvety a listy. Dame susit do truby asi na 20min, na 60°C, mozeme zapnut cirkulaciu vzduchu. Po vysuseni dozdobime hustou polevou.

Poznámka k receptu na Perníkové srdce:
ako na medovniky a polevy najdete tu: http://www.toprecepty.cz/recept/3729-medovniky-%28...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníkové srdce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ercicka (Erika)
  • Datum vložení: 18.03.2010
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zdobení
  • Suroviny: Pernikove cesto: 800g hl. múky, 200g medu, 300g práškového cukru, 3pl. kakaa, 2 zarovnané čl. sódy, 3-4čl. medovníkového korenia, 100g tuku, trochu uvarenej čiernej kávy, 3 vajcia, 1vajce na potretie medovníkov, voda Falosny marcipan: MARCIPÁN I (od DagmarM z dama.cz) 20 dkg sušeného mléka - já používám buď plnotučné nebo polotučné 20 dkg cukr moučka - oboje prosít 2 kl oleje trochu mandlové tresti - dávám 3 kl vodu dle potřeby - přibližně 50ml ( já jsem dala o trošku víc) kl = kávová lžička Výsledek musí být hustý jak plastelína, a to je opravdu důležité. DŮKLADNĚ PROPRACOVAT, jinak ztvrdne. Vodu velmi opatrně, pořád se to zdá husté, a pak je z toho najednou kaše. Pokud je to řídké, tak přiměřeně přidat cukr a suš. mléko. Půl napůl. Tip: Zpracovat nahrubo vařečkou, pak rukou s igelitovou rukavicí, se kterou se pak i hmota pěkně vyleští, aby byla lesklá. Co se týká lesku, ještě to dělají tak, že hotové výrobky jemně postříkají olejem - rozprašovačem. Tento mi chutná víc.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníkové srdce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníkové srdce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníkové srdce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist