|
Recept na Perníkové srdce
Recept na Perníkové srdce je zařazen v kategorii zdobení.
K přípravě Perníkové srdce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Pernikove cesto: 800g hl. múky, 200g medu, 300g práškového cukru, 3pl. kakaa, 2 zarovnané čl. sódy, 3-4čl. medovníkového korenia, 100g tuku, trochu uvarenej čiernej kávy, 3 vajcia, 1vajce na potretie medovníkov, voda Falosny marcipan: MARCIPÁN I (od DagmarM z dama.cz) 20 dkg sušeného mléka - já používám buď plnotučné nebo polotučné 20 dkg cukr moučka - oboje prosít 2 kl oleje trochu mandlové tresti - dávám 3 kl vodu dle potřeby - přibližně 50ml ( já jsem dala o trošku víc) kl = kávová lžička Výsledek musí být hustý jak plastelína, a to je opravdu důležité. DŮKLADNĚ PROPRACOVAT, jinak ztvrdne. Vodu velmi opatrně, pořád se to zdá husté, a pak je z toho najednou kaše. Pokud je to řídké, tak přiměřeně přidat cukr a suš. mléko. Půl napůl. Tip: Zpracovat nahrubo vařečkou, pak rukou s igelitovou rukavicí, se kterou se pak i hmota pěkně vyleští, aby byla lesklá. Co se týká lesku, ještě to dělají tak, že hotové výrobky jemně postříkají olejem - rozprašovačem. Tento mi chutná víc..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Perníkové srdce
Recept na Perníkové srdce: Z falosneho, zafarbeneho marcipanu urobime kvety a listy. Na upeceny medovnik urobime kontury hustou polevou, nechame zascnut. Potom oblejeme hrubsou vrstvou riedkej polevy a poukladame do nej kvety a listy. Dame susit do truby asi na 20min, na 60°C, mozeme zapnut cirkulaciu vzduchu. Po vysuseni dozdobime hustou polevou.
Poznámka k receptu na Perníkové srdce: ako na medovniky a polevy najdete tu: http://www.toprecepty.cz/recept/3729-medovniky-%28...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníkové srdce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ercicka (Erika)
- Datum vložení: 18.03.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zdobení
- Suroviny: Pernikove cesto: 800g hl. múky, 200g medu, 300g práškového cukru, 3pl. kakaa, 2 zarovnané čl. sódy, 3-4čl. medovníkového korenia, 100g tuku, trochu uvarenej čiernej kávy, 3 vajcia, 1vajce na potretie medovníkov, voda Falosny marcipan: MARCIPÁN I (od DagmarM z dama.cz) 20 dkg sušeného mléka - já používám buď plnotučné nebo polotučné 20 dkg cukr moučka - oboje prosít 2 kl oleje trochu mandlové tresti - dávám 3 kl vodu dle potřeby - přibližně 50ml ( já jsem dala o trošku víc) kl = kávová lžička Výsledek musí být hustý jak plastelína, a to je opravdu důležité. DŮKLADNĚ PROPRACOVAT, jinak ztvrdne. Vodu velmi opatrně, pořád se to zdá husté, a pak je z toho najednou kaše. Pokud je to řídké, tak přiměřeně přidat cukr a suš. mléko. Půl napůl. Tip: Zpracovat nahrubo vařečkou, pak rukou s igelitovou rukavicí, se kterou se pak i hmota pěkně vyleští, aby byla lesklá. Co se týká lesku, ještě to dělají tak, že hotové výrobky jemně postříkají olejem - rozprašovačem. Tento mi chutná víc.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníkové srdce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníkové srdce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníkové srdce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|