|
Recept na Perníková chaloupka + postup
Recept na Perníková chaloupka + postup je zařazen v kategorii pro děti.
K přípravě Perníková chaloupka + postup budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
650 g hladké mouky 240 g moučkového cukru 4 celá vejce 100 g medu 50 g tuku (nejlépe Omega) 1 polévkovou lžíci skořice 1 polévkovou lžíci směsi koření do perníku ( anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření - prodává se již hotová směs ) l lžička jedlé sody 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto Nedávat žádný kypřící prášek do perníku !!!! Poleva: 1 bílek 150 až 200 g moučkového cukru citrónová šťáva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Perníková chaloupka + postup
Recept na Perníková chaloupka + postup: Sypké ingredience prosejte na vál, přidejte vejce, rozehřátý tuk s medem a postupně přisypávejte mouku. Pracujte od středu ke kraji. Dobře vypracované těsto musí být tužší, ale pěkně hladké. Vválíme placku asi 3-4 mm silnou. Na chaloupku podle šablony vyřežte díly a plechovými vykrajovačkami utvořené kousky pečte při 180 °C - 8-10 min. Perníčky určené ke zdobení polevou potřete ještě za horka ihned po vytažení z trouby rozšlehaným celým vejcem. Chcete-li je mít k jídlu, nechte je odpočinout přinejmenším do dalšího dne v přikryté nádobě nebo v sáčku, aby byly pěkně vláčné. Poleva: Moučkový cukr přesát přes jemné sítko aspoň 2x, přidáme jeden bílek a lžičku citr. šťávy a třeme asi 15-20 minut do tuha ručně. Množství cukru záleží na velikosti vajíčka a množství bílku v něm. Proto dejte napřed jen 15 dkg cukru a pak podle potřeby přidejte zbylých 5dkg a pořádně ještě vymíchejte dohladka. Správnou hustotu poznáte, když párátkem naberete trochu polevy a kápnete třeba na linku, když drží tvar tečky a neroztéká se, je poleva akorát. Máte-li polevu moc hustou zřeďte trošičkou citr. šťávy. Množství z jednoho bílku stačí na jednu celou chaloupku a pár perníčků nebo na 5-6 plechů perníčků, podle toho jak hustě zdobíte. Polevu na perníčcích nechte pořádně zatvrdnout a pak zabalte do igelitu a dejte do chladna, můžete přidat rozkrojené jablíčko, aby byli vláčné.
Poznámka k receptu na Perníková chaloupka + postup: Nejlepší recept na perníčky z mnoha, které jsem zkoušela, dobře se s těstem pracuje a výsledkem jsou krásně oblé, chutné a měkké perníčky. U chaloupky hotové upečené díly obrušte struhátkem na bocích došikma a stojící díly do roviny, aby lépe drželo slepení polevou. Nechte důkladně zatuhnout.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Perníková chaloupka + postup, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: bubutop (Stáňa)
- Datum vložení: 02.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro děti
- Suroviny: 650 g hladké mouky 240 g moučkového cukru 4 celá vejce 100 g medu 50 g tuku (nejlépe Omega) 1 polévkovou lžíci skořice 1 polévkovou lžíci směsi koření do perníku ( anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření - prodává se již hotová směs ) l lžička jedlé sody 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto Nedávat žádný kypřící prášek do perníku !!!! Poleva: 1 bílek 150 až 200 g moučkového cukru citrónová šťáva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na perníková chaloupka + postup,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Perníková chaloupka + postup - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Perníková chaloupka + postup
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|