|
Recept na Pečený vepřový ořez na bylinkách
Recept na Pečený vepřový ořez na bylinkách je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pečený vepřový ořez na bylinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g vepřového ořezu, olivový olej, 1 cibule, 2 větší stroužky česneku, libeček, celerová nať, pažitka, kadeřavá petrželka, majoránka, oregáno, tymián, sůl, 3 lžičky-1 lžíce Solamylu. Bylinky pokud možno čerstvé ze záhonku a kdo by chtěl ostřejší dá si ještě chilli a nemáme-li bylinky čerstvé, dáme sušené..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečený vepřový ořez na bylinkách
Recept na Pečený vepřový ořez na bylinkách: Do pekáčku si nalijeme asi 100 ml oleje, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek na plátky, mletou papriku, nahrubo posekanou petrželku, libeček, nať celeru, pažitku, majoránku, oregáno, tymián, všechno osolíme, promícháme a do této marinády dáme ořez nasa, pěkně promícháme, aby byly bylinky s olejem všude a dáme přes noc do lednice marinovat(stačí i pár hodin). Druhý den znova promícháme přikryjeme pekáček a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 st. V polovině pečení zalijeme vodou, abychom měli dobrou šťávu a ke konci pečení si rozpustíme v malém množství vody Solamyl, zalijeme šťávu, dosolíme a ještě 10-15 minut propečeme do zhoustnutí šťávy a můžeme servírovat.
Poznámka k receptu na Pečený vepřový ořez na bylinkách: Ořez je sám o sobě bezvadné maso a proto si nezaslouží nějak ho moc překořeňovat, ovšem bylinky, ty tu chuť masa jen podtrhnou. Podávala jsem předvařené a upečené, napůl rozkrojené brambory i se slupkou. Masíko bylo po upečení krásně křehoučké! Dělala jsem pro nás dva z kila masa aby zbylo na zítra a měli jsme co dělat, abychom to nesnědli všechno, jak moc nám to chutnalo!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený vepřový ořez na bylinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 26.09.2012
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1000 g vepřového ořezu, olivový olej, 1 cibule, 2 větší stroužky česneku, libeček, celerová nať, pažitka, kadeřavá petrželka, majoránka, oregáno, tymián, sůl, 3 lžičky-1 lžíce Solamylu. Bylinky pokud možno čerstvé ze záhonku a kdo by chtěl ostřejší dá si ještě chilli a nemáme-li bylinky čerstvé, dáme sušené.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený vepřový ořez na bylinkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený vepřový ořez na bylinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený vepřový ořez na bylinkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|