|
Recept na Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Recept na Pečené živáňské špízy se šťávičkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pečené živáňské špízy se šťávičkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřové maso (panenka) dobrá klobása cibule slanina jakákoliv olivový olej rajče paprikový lusk pórek česnek paprika koření koření na steaky, nebo jiné nějaká obloha: kečup, hořčice, tatarka i jiné studené omáčky může být: houby,játra, chilli papričky(kdo rád ostřejší), žampiony, párek, uzené maso, ap....dle vlastní improvizace..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Recept na Pečené živáňské špízy se šťávičkou: Téměř všechny ingredience si nakrájíme na kolečka, nebo malé kousky. Maso naklepat, posolit, opaprikovat, opepřit, zasypeme kořením na steaky, popatláme utřeným česnekem a olejem. Uděláme si přehledné kopičky z ingrediencí a postupně je na střídačku napichujeme na špejli, nebo jehlu. Naskládáme do pekáčku, do kterého dáme trochu oleje a trochu vody. Na špízy poházíme cibuli a pórek nakrájené na proužky, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme v troubě do měkka, aby byly pěkně pečené. Několikrát během pečení podlijeme trochou vody, aby byla šťávička. Tak 15 minut před koncem sundáme víko pekáče, aby špízy byly pečené pěkně do hněda a šťáva se vypekla na tolik porcí, kolik jich použijeme. Tou pak poléváme špízy i přílohu.
Poznámka k receptu na Pečené živáňské špízy se šťávičkou: Špízů je velké množství, podle toho co se použije z ingrediencí. Tento jsem si upravila sama a trošíčku mě inspirovala živáňská pečeně. Ta je ovšem jiná a dělá se převážně venku na ohni- tak tu si uděláme v létě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečené živáňské špízy se šťávičkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 05.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřové maso (panenka) dobrá klobása cibule slanina jakákoliv olivový olej rajče paprikový lusk pórek česnek paprika koření koření na steaky, nebo jiné nějaká obloha: kečup, hořčice, tatarka i jiné studené omáčky může být: houby,játra, chilli papričky(kdo rád ostřejší), žampiony, párek, uzené maso, ap....dle vlastní improvizace.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečené živáňské špízy se šťávičkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečené živáňské špízy se šťávičkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečené živáňské špízy se šťávičkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|