|
Recept na Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu
Recept na Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřové plece 1 litr vývaru z kostí 7 ks cibule šalotka 1 lžička drceného kmínu 2 stroužky česneku (CZ) máslo, sůl, pepř, vepřové sádlo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu
Recept na Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu: Vepřovou plec si naporcujeme po vlákně na stejně velké kusy svalu, tak aby je bylo možno po upečení vcelku naporcovat přes vlákna na plátky. Maso ochutíme česnekem utřeným se solí, bohatě obalíme v drceném kmínu a opepříme. Do pekáče si dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme okořeněné maso. Všechny kousky opečeme postupně ze všech stran, tak aby se maso tzv. „zatáhlo“ a zůstalo i po upečení hezky šťavnaté. Poté podlijeme cca ½ litrem vývaru (pokud nemáme, použijeme jednu kostku Masoxu). Přidáme na poloviny překrájené šalotky a zakryté pečeme zcela do měkka. Dle stáří „pašíka“ pečeme 60 – 90 minut. Jakmile zjistíme, že je maso upečené, tak jej již odkryté pečeme ještě 10-15 minut, aby nám chytlo pěknou barvu. Po upečení maso vyjmeme, výpek scedíme a propasírujeme přes sítko – jde to dobře, jelikož je tam pouze rozvařená šalotka. Výpek po scezení přelijeme do hrnce a dolijeme dle potřeby zbytkem vývaru. Šťávu dochutíme solí a pepřem. Dle přílohy můžeme zahustit máslovou jíškou. Maso krájíme přes vlákna na silnější plátky. Přílohu zvolíme podle naší chuti – vařené brambory, rýži nebo houskový knedlík.
Poznámka k receptu na Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu: Je to tak jednoduchá a obyčejná úprava vepřového masa, že se nám to vrátí v přirozené chuti pašíka. Absence některých druhů koření (nové koření, bobkový list, celý pepř) je v tom, že již bylo použito při výrobě vývaru z kostí.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 28.06.2013
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 1 kg vepřové plece 1 litr vývaru z kostí 7 ks cibule šalotka 1 lžička drceného kmínu 2 stroužky česneku (CZ) máslo, sůl, pepř, vepřové sádlo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená vepřová plec na šalotce a kmínu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená vepřová plec na šalotce a kmínu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|