Recept na Pecena okra s rajcatovou omackou
Recept na Pecena okra s rajcatovou omackou je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Pecena okra s rajcatovou omackou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g cerstve okry (vybirejte pouze pevne tobolky dlouhe max. 7 cm) 8 zralych rajcat 1 cibule 5 strouzku cesneku 1 rovna lzicka mleteho noveho koreni 1 rovna lzicka rimskeho kminu 1 lzice javoroveho sirupu 1 lzice rajskeho protlaku zeleninovy vyvar (cca 250 - 300 ml) hrst cerstveho koriandru olivovy olej sul drceny pepr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pecena okra s rajcatovou omackou
Recept na Pecena okra s rajcatovou omackou: Okru omyjeme, osusime a decentne serizneme stopky a konecky. V mise promichame s 2 lzicemi olivoveho oleje, soli a peprem. Rozlozime na plech vylozeny pecicim papirem a pri 210 stupnich (horni a dolni ohrev) asi 20 minut peceme (do mekka). Obcas promichame. Rajcata narizneme, sparime vrouci vodou a nechame odstat. Pote oloupeme a nakrajime na male kosticky. Cibuli nakrajime na drobno a na trosce olivoveho oleje nechame zesklovatet. Pridame nove koreni, rimsky kmin a nechame provonet. Pote pridame cesnek, promichame a nakonec prisypeme pokrajena rajcata a rajsky protlak. Podlijeme vyvarem a odkryte dusime do mekka a zhoustnuti. Do hotove omacky vmichame vetsi hrst posekaneho koriandru, dochutime javorovym sirupem, pripadne soli, peprem a vmichame pecenou okru. Podavame nejlepe s ryzi nebo kuskusem.
Poznámka k receptu na Pecena okra s rajcatovou omackou: Cerstvou okru je mozne i nalozit (viz. posledni foto) - nalev delam stejny jako na okurky, zavaruji pouze 5 - 10 minut, dle velikosti tobolek. Chutna vyborne. odkazy na okru: http://www.ovoce-zelenina-krejci.cz/2011/02/okra-j... http://clanky.vareni.cz/ibisek-jedly-neboli-okra/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pecena okra s rajcatovou omackou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 08.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 500 g cerstve okry (vybirejte pouze pevne tobolky dlouhe max. 7 cm) 8 zralych rajcat 1 cibule 5 strouzku cesneku 1 rovna lzicka mleteho noveho koreni 1 rovna lzicka rimskeho kminu 1 lzice javoroveho sirupu 1 lzice rajskeho protlaku zeleninovy vyvar (cca 250 - 300 ml) hrst cerstveho koriandru olivovy olej sul drceny pepr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pecena okra s rajcatovou omackou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pecena okra s rajcatovou omackou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pecena okra s rajcatovou omackou
|
|