Recept na Pečená krůtí křídla na tymiánu
Recept na Pečená krůtí křídla na tymiánu je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pečená krůtí křídla na tymiánu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 krůtí křídla 8 snítek tymiánu ½ drůbežího vývaru sůl, pepř, kmín, máslová jíška.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená krůtí křídla na tymiánu
Recept na Pečená krůtí křídla na tymiánu: Krůtí křídla rozdělíme na dvě části (vzniknou nám tak jednotlivé porce). Jednotlivé porce křídel osolíme, opepříme a pokmínujeme. Do pekáče naskládáme porce křídel a podlijeme vývarem. Pekáč přikryjeme poklicí a pečeme na střední teplotu cca 60 minut. Maso poté zkontrolujeme a pečeme ještě dalších 30 minut již nezakryté na barvu a křupavost. Jakmile jsou křídla krásně měkká a do zlatova a křupava upečená tak je vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek scedíme do do kastrůlku a přivedeme k varu. Nadrháme si tymián a přidáme do vznikající omáčky. Lžičku másla, smícháme se dvěma lžičkami hladké mouky a vytvoříme si tak máslovou jíšku. Jíšku přidáme do omáčky na lehké zahuštění. Za pravidelného míchání necháme zlehka ještě cca 10 minut provařit. Poté omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenou rýží a lehce glazovanými plátky mrkve.
Poznámka k receptu na Pečená krůtí křídla na tymiánu: Vznikla pečínka opravdu přírodní chutě masa.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená krůtí křídla na tymiánu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 27.01.2014
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 krůtí křídla 8 snítek tymiánu ½ drůbežího vývaru sůl, pepř, kmín, máslová jíška
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená krůtí křídla na tymiánu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená krůtí křídla na tymiánu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená krůtí křídla na tymiánu
|
|