|
Recept na Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou
Recept na Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg koňské kýty - špalek sáček šalotky (cca 10 ks cibulek) 1 balení koření Vitana – hovězí pečeně 250 g mini žampionů-čerstvých petržel kudrnka, olej, solamyl sůl, pepř, nové koření, bobkový list,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou
Recept na Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou: Koňské maso převázané režnou nití potřeme směsí oleje smíchaným s kořením Vitana – hovězí pečeně a dáme uležet do misky nejlépe do druhého dne. Druhý den necháme naložený kus masa zprudka opéct na pánvi, aby se maso zatáhlo. Do pekáče (římského hrnce) vložíme zatažené maso. Lehce podlijeme vodou a přidáme všechnu oloupanou cibuli šalotku vcelku, společně s bobkovým listem, novým kořením. Pečeme ve vlastní a cibulové šťávě. Maso pečeme při mírné teplotě cca 2,5 hodiny, aby bylo krásně měkké. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit, kterou bylo maso ovázáno, ohledně udržení si požadovaného tvaru a nakrájíme na plátky. Vzniklý výpek přeměníme v omáčku tak, že na másle si lehce orestujeme mini žampiony, které přidáme do výpeku. Lehce provaříme, doředíme vodou s trochou rozmíchaného škrobu Solamyl, do požadované hustoty a přidáme na velmi jemno nasekanou petržel kudrnku. Lehce 5 minut provaříme a máme hotovo. Příloha jasmínová rýže, ale i brambory.
Poznámka k receptu na Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou: ... a zase ta konina, ale co když je to mňamózní.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 25.02.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg koňské kýty - špalek sáček šalotky (cca 10 ks cibulek) 1 balení koření Vitana – hovězí pečeně 250 g mini žampionů-čerstvých petržel kudrnka, olej, solamyl sůl, pepř, nové koření, bobkový list,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|