|
Recept na Pasta Frutti de la Mare
Recept na Pasta Frutti de la Mare je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Pasta Frutti de la Mare budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- balíček špaget, chuťově lepší jsou tlustší Bucatiny - 300 g vyloupaných mražených krevet, nejlépe středně velké (číňani 1kg 150,- kč) - 200 g vyloupaných mražených mušlí (500g kaufland 80,-kč) - olivový olej - bílé, nejlépe suché víno - 1 palice česneku - sůl - petržel, čerstvá nebo sušená - citrón.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pasta Frutti de la Mare
Recept na Pasta Frutti de la Mare: Dejte vařit hrnec s vodou na špagety, přiveďte k varu, osolte - podle množství vody (asi 1/2 polévkové lžíce na tři litry), tolik vody bude potřeba na 1 balík špaget. Nalejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje, zamíchejte, vhoďte špagety a 8 minut vařte. Zmrzlé krevety a mořské plody povařte vedle v kastrolu ve vodě asi minutu, dokuď se krevety trochu neztáhnou a nechytí růžovou barvu. Na pánev (nelépe wok) nalijte dostatek ol. oleje, asi půl deci, nechte rozehřát, ne úplně rozpálit (el sporák - stupeň 4), vložte na plátky nasekaný česnek asi 6 stroužků (čínského), jen malinko osmažte a vložte "pečlivě" slité a okapané krevety a mušle, osolte, posypejte dostatkem sušené petrželky a čtyři minutky obracejte na pánvi, zalejte pak 2 dcl bílého vína, nechte trochu vyvařit, ale jen trochu, bez sosu by špagety byly suché! dolaďte finální chuť mačkaným česnekem - cca 3 stroužky a solí. Na talíř nakonec nezapomeňte dát stroužek citrónu pro dokonalý chuťový požitek:-)
Poznámka k receptu na Pasta Frutti de la Mare: Tento recept je velmi rychlý, jednoduchý, chuťově špičkový a i když se to nezdá velmi levný. Cena jedné porce cca 59,- kč
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pasta Frutti de la Mare, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: osobnibanker (Jan Tleskač)
- Datum vložení: 22.03.2011
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: - balíček špaget, chuťově lepší jsou tlustší Bucatiny - 300 g vyloupaných mražených krevet, nejlépe středně velké (číňani 1kg 150,- kč) - 200 g vyloupaných mražených mušlí (500g kaufland 80,-kč) - olivový olej - bílé, nejlépe suché víno - 1 palice česneku - sůl - petržel, čerstvá nebo sušená - citrón
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pasta frutti de la mare,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pasta Frutti de la Mare - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pasta Frutti de la Mare
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|