|
Recept na Osso buco
Recept na Osso buco je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Osso buco budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 ks osso buco mladá hovězí kližka s morkovou kostí, sůl, čerstvě mletý pepř, hladká mouka, 1 velká cibule, 50 g másla, 150 ml drcených rajčat, 250 ml bílého vína, 250 ml hovězího vývaru, Gremoláta: 1/2 svazku plocholisté petrželky, kůra z 1/2 citronu, 2 stroužky česneku,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Osso buco
Recept na Osso buco: Porce masa po obvodu nakrojíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji maso osmahneme z obou stran a přendáme do pekáče. Do výpeku po mase přidáme máslo, na kostičky nakrájenou cibulku a zvolna restujeme do sklovata. Šťávu podlijeme vínem a necháme chvilku povařit. Přidáme rajčata, vývar a tímto rozvarem zalijeme maso. Přiklopíme a pečeme na 150°C 1 1/2 až 2 hod. Půl hod. před dopečením odklopíme a dopékáme. Gremolátu si uděláme tak, že petrželku a česnek nasekáme najemno, promícháme s citronovou kůrou. Hotovou gremolátu přidáme k měkkému masu a ještě 5 min. dopékáme.
Poznámka k receptu na Osso buco: Zdroj Kluci v akci.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Osso buco, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: suslajda (Hana)
- Datum vložení: 27.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 2 ks osso buco mladá hovězí kližka s morkovou kostí, sůl, čerstvě mletý pepř, hladká mouka, 1 velká cibule, 50 g másla, 150 ml drcených rajčat, 250 ml bílého vína, 250 ml hovězího vývaru, Gremoláta: 1/2 svazku plocholisté petrželky, kůra z 1/2 citronu, 2 stroužky česneku,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na osso buco,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Osso buco - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Osso buco
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|