|
Recept na Omáčka z pečené papriky
Recept na Omáčka z pečené papriky je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Omáčka z pečené papriky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Omáčka z pečené papriky 250 g vepřové kýty nakrájené na tenké nudličky 1 větší cibule 50 g anglické slaniny nakrájené nadrobno 100 ml smetany ke šlehání 400 ml zeleninového vývaru (v nouzi z kostky) sůl, pepř 3 červené kapie (nejlépe ty špičaté) 4 lžíce oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Omáčka z pečené papriky
Recept na Omáčka z pečené papriky: Troubu předehřejeme na 220°C, pod rošt vložíme plech kvůli odkapávaní šťávy. Celé papriky i se stopkami ogrilujeme, až se na nich udělají černé puchýřky. Lepší papriku „spálit“, než aby zůstala syrová. Trvá to asi 25 – 30 minut podle toho, jak vám trouba peče. Papriky pak vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme asi 20 minut, aby se zapařily. Pak sloupneme slupky, odstraníme stopku a papriku rozřízneme podélně. Nožem pak setřeme semínka. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninu a opečeme lehce dočervena. Přidáme osolené a opepřené maso a když se zatáhne, přilijeme dvě deci vývaru. Dusíme za občasného podlévání vývarem doměkka. Papriky tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou kaši, smícháme se zbytkem vývaru a přidáme k masu. Dvě minutky povaříme, přilijeme smetanu, případně ještě trochu vývaru, dosolíme podle potřeby. Omáčka má mít hustší konsistenci. Podáváme s pečenými brambory, hranolky, kroketami, rýží nebo špagetami.
Poznámka k receptu na Omáčka z pečené papriky: Napadite a zdrave + bodik
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Omáčka z pečené papriky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 01.04.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: Omáčka z pečené papriky 250 g vepřové kýty nakrájené na tenké nudličky 1 větší cibule 50 g anglické slaniny nakrájené nadrobno 100 ml smetany ke šlehání 400 ml zeleninového vývaru (v nouzi z kostky) sůl, pepř 3 červené kapie (nejlépe ty špičaté) 4 lžíce oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na omáčka z pečené papriky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Omáčka z pečené papriky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Omáčka z pečené papriky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|