|
Recept na Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou
Recept na Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g kuřecího masa.. prsní řízky např., já jsem měla vykoštěné kuřecí čtvrtky 1 lilek velká červená cibule naťová cibulka 3 stroužky česneku olivový olej lžíce Sambal Oelek ( pasta z chilli papriček..pálí, pálí!!.. ) lžíce sojové omáčky nejlépe Heinz lžíce worcesterové omáčky Lea Perins malá plechovka kokosového mléka 2 lžíce arašídového másla sůl velká hrst hladkolisté petržele nebo čerstvého koriandru To by bylo vše, máme-li karamelový základ na zeleninu. Není-li tomu tak, budeme dále potřebovat: velkou lžíci másla lžíci třtinového cukru panák ( malý ) jablečného octa nebo decku vínka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou
Recept na Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou: Maso nakrájíme na nudličky, vhodíme do woku, ve kterém jsem si rozpálili olej. Maso zprudka restujeme 5 minut. Pak přidáme Sambal Oelek, worcester, sojovku, sůl a mícháme až do změknutí masa, což je za cca 10-15 minut ( záleží, jaké maso použijete ). Přidáme arašídové máslo, kokosové mléko, opět řádně promícháme, tekutinu necháme zredukovat. Na druhé pánvi si připravíme karamelizovanou zeleninu: V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr, ztlumíme plamen a necháme cukr rozpustit. Mezitím si nakrájíme cibuli na céčka, česnek na plátky a lilek překrojíme napůl, zase napůl.. a pak napříč... takže vzniknou "čtvrtcéčka" :-))). Toto vše přemístíme do karamelu, orestujeme, osolíme. Až nám začne lilek hezky zlátnout, přilijeme víno nebo jablečný ocet a necháme odpařit. Podle potřeby můžeme dosolit. Pak to vše transportujeme do woku, který máme, předpokládám, hodně velký. Přidáme nahrubo nakrájenou petrželovou nať nebo koriandr. Můžeme servírovat. Ta masová směs na pánvi je pro opravdové milovníky pálivých záležitostí. To na té druhé...s karamelizovanou zeleninou.. tak to je jiná věc..to je jak pohlazení. Něco jako metoda cukru a biče :-)))
Poznámka k receptu na Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou: Nápad okamžiku, kdy já po 24ti hodinové službě, vymýšlela, co vařit. Miláček včera vykostil stehýnka. Mě zbyl karamelový základ z fenyklu, lilek se zbůhdarma válel ve špajzu.. a zbytek už víte.. Dobrou ostrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 30.05.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 500g kuřecího masa.. prsní řízky např., já jsem měla vykoštěné kuřecí čtvrtky 1 lilek velká červená cibule naťová cibulka 3 stroužky česneku olivový olej lžíce Sambal Oelek ( pasta z chilli papriček..pálí, pálí!!.. ) lžíce sojové omáčky nejlépe Heinz lžíce worcesterové omáčky Lea Perins malá plechovka kokosového mléka 2 lžíce arašídového másla sůl velká hrst hladkolisté petržele nebo čerstvého koriandru To by bylo vše, máme-li karamelový základ na zeleninu. Není-li tomu tak, budeme dále potřebovat: velkou lžíci másla lžíci třtinového cukru panák ( malý ) jablečného octa nebo decku vínka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ohnivcova pánev, udobřená karamelizovanou zeleninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|