|
Recept na Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie
Recept na Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g malých brambůrek 200 g cherry rajčat 1 velká cibule 2 lžíce olivového oleje 40 g cukru 10 g másla 3 snítky čerstvého oregána nebo 1 kávová lžička sušeného oregána 150 g sýra Brie (můžeme nahradit Hermelínem) lístkové těsto olivový olej sůl pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie
Recept na Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie: Celé omyté brambory dáme vařit i se slupkou do osolené vody (nevařil jsem je úplně do měka). Necháme vychladnout. Poté krájíme na 2 cm kolečka (já jsem dělal asi 1 cm). Rajčata překrojíme na polovinu, překrojenou částí je naskládáme vzhůru na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby na 130°C na 1 hodinu. Necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme do zlatova na 2 lžících olivového oleje. Necháme vychladnout. Spodek formy vyložíme pečícím papírem. Z cukru a másla uděláme karamel, kterým potřeme spodek formy a posypeme nasekaným oregánem. Na karamel vyskládáme kolečka brambor, jedno vedle druhého. V další vrstvě vyskládáme do mezer mezi bramborami rajčata pak cibuli a nakonec poklademe slabými plátky sýra u kterého jsme seřízly vrchní část s plísní. Vršek pokryjeme rozváleným plátem těsta, u okrajů formy dobře přitiskneme a dáme péct na 200°C 25 minut (nechal jsem 20 minut). Potom snížíme teplotu na 180°C a necháme ještě 15 minut (nechal jsem 10 minut) péct. Vyndáme z trouby a necháme 2 minuty stát a pak vyklopíme z formy. Ihned podáváme. Můžeme servírovat samotné nebo se zeleným ochuceným salátem.
Poznámka k receptu na Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie: *Ze začátku jsem měl pochybnosti, jestli to bude k jídlu, ale mohu jen doporučit. Vynikající když se spojí sladké, slané a kyselé chutě. Chutná i studený.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 08.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 500 g malých brambůrek 200 g cherry rajčat 1 velká cibule 2 lžíce olivového oleje 40 g cukru 10 g másla 3 snítky čerstvého oregána nebo 1 kávová lžička sušeného oregána 150 g sýra Brie (můžeme nahradit Hermelínem) lístkové těsto olivový olej sůl pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru brie,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Obrácený koláč z malých brambor, cherry rajčat a sýru Brie
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|