Recept na Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Recept na Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g filet nilského okouna přepuštěné máslo, olivový olej hrubá mořská sůl, 10 větších lístků bazalky 5 dkg strouhaného sýru Parmegiano Reggianno.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Recept na Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu: Filet z okouna naporcujeme na cca 3 kousky. V hmoždíři si uděláme pesto z 10 najemno ručně natrhaných lístků bazalky,trošky hrubozrnné mořské soli (soli málo parmezán je hodně slaný) a nastrouhaného parmezánu a dle potřeby olivového oleje cca 1 polévková lžíce. Potřeme dobře rozetřeným pestem kousky okouního filetu a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Filet okouna nakrájený na kousky a obalený bazalko-parmezánovým pestem pomalu opečeme na přepuštěném másle, dokud není maso kompletně propečené a poté necháme odpočinout na pánvičce ve výpeku z přepuštěného másla. Podáváme s vařenou zeleninou, tatarkou a nejlépe čerstvě upečenou bagetou.
Poznámka k receptu na Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu: Bazalka je fakt vynález!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 05.10.2010
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 300 g filet nilského okouna přepuštěné máslo, olivový olej hrubá mořská sůl, 10 větších lístků bazalky 5 dkg strouhaného sýru Parmegiano Reggianno
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
|
|