|
Recept na Nejlepší koblihy jaké znám
Recept na Nejlepší koblihy jaké znám je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - smažené.
K přípravě Nejlepší koblihy jaké znám budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
50 g másla, 40 g moučkového cukru, 4 žloutky, vanilkový cukr, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce rumu, 1/4 l mléka, 1 lžička cukru, 30 g droždí, 500 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, hladká mouka na vál, meruňková nebo jiná marmeláda, tuk na smažení, vanilkový cukr na posypání..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nejlepší koblihy jaké znám
Recept na Nejlepší koblihy jaké znám: Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně do něj vmícháme žloutky, vanilkový cukr a po kapkách citronovou šťávu a rum. Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a lehce zamícháme. Kvásek přikyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě asi 10 minut kynout. Do žloutkové směsi vlijeme kvásek, přidáme zbytek mouky se solí a vlažné mléko. Zaděláme ne moc tuhé těsto, propracujeme ho, poprášíme moukou, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Na polovině si tvořítkem lehce naznačíme kroužky. Do jejich středu dáme marmeládu. Druhou část těsta překlopíme podle fotky v postupu. Kolem vyvýšených míst je přitiskneme prsty, aby se těsto spojilo a tvořítkem vykrájíme koblihy. Necháme 20 minut vykynout. Rozpálíme tuk a koblihy v něm smažíme ne moc prudce nejprve z jedné strany pod pokličkou, pak odkryjeme, otočíme je a dosmažíme dozlatova. Tuku musí být hodně, koblihy musí plavat. Usmažené koblihy necháme okapat na sítu a posypeme je vanilkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Nejlepší koblihy jaké znám: Nejlépe se koblihy vykrojí něčím ne moc ostrým, já používám skleničku. Plechové vykrajovátko na cukroví, které má ostrou hranu, není moc vhodné, někdy se hrany málo smáčknou a marmeláda při smažení vytéká. Odkrojené okraje už dále nezpracovávám, nejsou už pak tak křehké. Smažím je tak, jak vyjdou a říkáme tomu "zvířátka" (když byly holky malé, viděly v těch patvarech leccos :-)), nejlepší jsou ty hodně usmažené křupavé růžky. Zdroj poměru surovin na těsto: www.recepty.cz, název - Rumové koblihy. Postup - letité zkušenosti mojí tchýně i mé vlastní :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nejlepší koblihy jaké znám, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 12.04.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Smažené
- Suroviny: 50 g másla, 40 g moučkového cukru, 4 žloutky, vanilkový cukr, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce rumu, 1/4 l mléka, 1 lžička cukru, 30 g droždí, 500 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, hladká mouka na vál, meruňková nebo jiná marmeláda, tuk na smažení, vanilkový cukr na posypání.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nejlepší koblihy jaké znám,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nejlepší koblihy jaké znám - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nejlepší koblihy jaké znám
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|