|
Recept na Nadýchaný a vláčný mazanec
Recept na Nadýchaný a vláčný mazanec je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Nadýchaný a vláčný mazanec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 x droždí, 400g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 120g cukr krupice, 3 žloutky, 100g másla, 50g tuku na pečení, 50 ml rumu, 200 ml mléka, 1 lžíce sladěnky(nemusí), citronová kůra, sůl, žloutek s mlékem na potření..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nadýchaný a vláčný mazanec
Recept na Nadýchaný a vláčný mazanec: Pekárna program - TĚSTO. Z droždí, Sladěnky, mléka a trošky mouky uděláme kvásek. Rozehřejeme máslo a tuk, aby při přidávání k ostatním přísadám nebyl horký. Vše přidat ke kvásku a necháme dělat pekárnu svou práci. Po vykynutí si uděláme buďto mazanec nebo tvary jaké chceme. Těsto je dost mastné, ale dobře se s ním pracuje a nádherně voní už teď. Výtvory, které jsme udělali, potřeme žloutkem s troškou mléka a dáme do trouby. Houstičky jsem pekla na 170°C, ale čas nevím, nekoukala jsem na hodiny, ale do trouby. Mazanec jsem pekla na 150°C a po utvoření nahnědlého povrchu jsem mazanec přikryla pečícím papírem, aby se mohl dopéct ještě uvnitř a neměl spálenou kůrku. Špejlí jsem zkoušela, zda je uvnitř pečený. Po upečení potřít tukem nebo máslem. Pečivo pak zůstane krásně vláčné a neztvrdne. Mazanec byl krásně nadýchaný a vláčný i druhý den.
Poznámka k receptu na Nadýchaný a vláčný mazanec: Upečeno, udělala jsem z této dávky dva. S těstem se krásně pracovalo. Jsem zvědavá, až zakrojím, jak bude chutnat. Děkuji za recept Tak je druhý den a po zakrojení můžu doporučit. Je skvělý a vůbec se nedrobí. Vláčný a nadýchaný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nadýchaný a vláčný mazanec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hoskovavl (Vladimíra Hošková)
- Datum vložení: 29.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 1 x droždí, 400g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 120g cukr krupice, 3 žloutky, 100g másla, 50g tuku na pečení, 50 ml rumu, 200 ml mléka, 1 lžíce sladěnky(nemusí), citronová kůra, sůl, žloutek s mlékem na potření.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nadýchaný a vláčný mazanec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nadýchaný a vláčný mazanec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nadýchaný a vláčný mazanec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|