|
Recept na Mušle Sv. Jakuba
Recept na Mušle Sv. Jakuba je zařazen v kategorii předkrmy.
K přípravě Mušle Sv. Jakuba budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Masová nádivka: 500g kuřecích jater, olivový olej (extra virgin), 1 PL worcesteru, 2 PL sojové omáčky, koření dle chuti - já dávám cca: 1 ČL kari, 1 ČL grilovacího koření, 1/2 ČL sladké papriky, špetka chilli (dle chuti) Vinná nádivka: 200g másla, 1 sardelová pasta,kůra z 1 citronu, 3,5 dcl bílého vína, strouhanka (cca 300g) strouhanka na obalení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mušle Sv. Jakuba
Recept na Mušle Sv. Jakuba: Játra orestujeme na oleji (místo ol. oleje lze použít máslo), přiklopíme pokličkou a chvilku podusíme, asi 5 min. - NEPODLÉVAT. Necháme vychladnout. Po vychladnutí je společně s výpekem v pánvi rozmačkáme vidličkou a uřeme spolu s worcestrem,soj.omáčkou a kořením do tuhé pasty (menší hrudky nevadí). Změklé máslo, sardelku a citr.kůru utřeme a poté přidáme 3,5 bílého vína a cca 300g jemně prosáté bílé strouhanky. Vše vymícháme do tužší konzistence. V případě potřeby buď naředíme vínem nebo zahustíme strouhankou. Mušle Sv. Jakuba (skutečné lastury - dají se koupit v Makru a v Tescu u rybího pultu) plníme nejlépe příborovým nožem nejprve masovou nádivkou. Množství záleží na velikosti mušle (1 - 2 PL nádivky na 1 mušli). Překryjeme vinnou nádivkou a obalíme ve strouhance. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 30-45 min. (dle velikosti mušlí) do doby, kdy vinná nádivka praská a odchlipuje se od mušle. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme. Servírujeme 1 - 2 ks lastur na dezertním talířku se 1/4 citrónu a před požitím pokapeme citrónovou šťávou. Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Mušle Sv. Jakuba: Je to starý rodinný recept pro slavnostní příležitost (vánoce, výročí, narozeniny atd). Kuřecí játra se dají nahradit vařeným nebo pečeným masem. V originále tam bylo asi něco vytaženého z moře, protože tato větev naší rodinny žila v Terstu. Nečekám, že se to stane běžnou součástí jídelníčků v mnoha rodinnách. Dávám to sem spíše jako zajímavost.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mušle Sv. Jakuba, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Paprika
- Datum vložení: 22.04.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Předkrmy
- Suroviny: Masová nádivka: 500g kuřecích jater, olivový olej (extra virgin), 1 PL worcesteru, 2 PL sojové omáčky, koření dle chuti - já dávám cca: 1 ČL kari, 1 ČL grilovacího koření, 1/2 ČL sladké papriky, špetka chilli (dle chuti) Vinná nádivka: 200g másla, 1 sardelová pasta,kůra z 1 citronu, 3,5 dcl bílého vína, strouhanka (cca 300g) strouhanka na obalení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mušle sv. jakuba,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mušle Sv. Jakuba - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mušle Sv. Jakuba
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|