|
Recept na Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády
Recept na Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na formu o průměru 24 cm potřebujete : 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g másla nebo kvalitního rostlinného tuku, 1 vejce, asi 2–3 lžíce studené vody a hladkou mouku na podsypávání. Na náplň je potřeba 500 g měkkého tvarohu, 250 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 2–3 lžíce cukru krupice, 3 vejce a 60 g hořké čokolády o obsahu kakaa 50–60 % , 60 g mléčné čokolády.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády
Recept na Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády: Začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte vajíčko a vypracujte tužší nelepivé těsto. Podle potřeby můžete přidat trochu studené vody. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký asi 2 mm, urovnejte ho do koláčové formy, dno propíchejte vidličkou a dejte asi na 10 minut péct na 180 stupňů. Mezitím si připravte náplň.Čokolády rozpusťte ve vodní lázni, odložte je stranou a nechte zchladnout. Tvarohy smíchejte se smetanou a postupně do nich zašlehejte jedno vejce po druhém, vanilkový cukr a cukr krupici. Polovinu náplně dejte do jiné mísy a smíchejte s vychladlou, ale stále tekutou čokoládou, podle potřeby můžete přidat 2–3 lžíce mléka, aby obě části náplně byly zhruba stejně řídké.Předpečený korpus vyndejte z trouby, tu stáhněte na 160 stupňů, a pusťte se do plnění. Do středu těsta dejte 2 lžíce bílého tvarohu, na něj dvě lžíce tmavého a takto opakujte, dokud nezpracujete všechen. Jednotlivé vrstvy se pod tíhou těch vrchních rovnoměrně roztečou po celé ploše koláče. Připravený koláč vložte zpět do trouby a pečte ještě asi 35–40 minut
Poznámka k receptu na Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády: výborný, ale asi jsem dělala něco špatně, i když jsem měla čokoládu rozpuštěnou, když jsem ji přidala do tvarohové hmoty, začala hrudkovatět, neměla jsem tu čokoládovou hmotu krásně hladkou. tak nevím, čím to je. jinak výborný, zkusím znovu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: blade2peter
- Datum vložení: 23.10.2012
- Počet porcí: 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Na formu o průměru 24 cm potřebujete : 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g másla nebo kvalitního rostlinného tuku, 1 vejce, asi 2–3 lžíce studené vody a hladkou mouku na podsypávání. Na náplň je potřeba 500 g měkkého tvarohu, 250 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 2–3 lžíce cukru krupice, 3 vejce a 60 g hořké čokolády o obsahu kakaa 50–60 % , 60 g mléčné čokolády
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mramorovaný koláč plný tvarohu a čokolády
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|