|
Recept na Mramorová bábovka (hrnková)
Recept na Mramorová bábovka (hrnková) je zařazen v kategorii moučníky - bábovky.
K přípravě Mramorová bábovka (hrnková) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 a 3/4 hrnku polohrubé mouky (já používám hrnek o objemu 300ml) 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 3/4 kostky Hery 4 vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 2-3 lžíce kakaa strouhaná kůra z 1/2 citronu (nemusí být, ne vždy máme po ruce bio citron, takže jestli nemáte, tak nedávejte, bábovka bude dobrá i bez toho) tuk a hrubá mouka na formu moučkový cukr na posypání bábovky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mramorová bábovka (hrnková)
Recept na Mramorová bábovka (hrnková): 1. Formu na bábovku vymažeme tukem (já používám heru, která mi zbyde)a poté vysypeme hrubou moukou. 2. Z vajec oddělíme bílky a vyšleháme tuhý sníh. 3. Heru ušleháme do "pěny" a postupně do ní přidáváme žloutky a oba cukry. 4. Poté do hmoty po lžících vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva (už nešleháme, mícháme jen lžící), citronovou kůru a mléko (já dávám vždy 1 vrchovatou lžíci mouky a 2 lžíce mléka. Opravdu to dělejte jen po lžících, aby se máslo nesrazilo. Pokud by se ale někomu povede ho srazit, tak nezoufejte a pokračujte v postupu, bábovka se povede i tak.) 5. Poté opatrně vmícháme sníh z bílků. 6. Asi tak 3/4 těsta vlijte do připravené formy. Zbylé těsto obarvěte kakaem a poté nalijte na světlé těsto. Poté vezměte lžíci a jakoby promačkávejte tmavé těsto do světlého. Udělá to ten mramorový efekt. 7. Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte cca 50 minut),tak po 40 minutách začněte bábovku kontrolovat špejlí. 8. Upečenou bábovku nechte vychladnout a poté ji vyklopte z formy a pocukrujte moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Mramorová bábovka (hrnková): Tento recept mám z časopisu Žena a kuchyně, jen je zde s malými úpravami. Tato bábovka je opravdu výborná. Není moc suchá a pokud vám vydrží do druhého dne, tak zjistíte, že uleželá je ještě lepší a vlhčí. U nás ale obvykle zmizí ještě v ten den. Přeji doubrou chuť a ať se vám bábovka vydaří. P.S. fotku dodám ještě dnes
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mramorová bábovka (hrnková), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Terka T.
- Datum vložení: 21.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky
- Suroviny: 1 a 3/4 hrnku polohrubé mouky (já používám hrnek o objemu 300ml) 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 3/4 kostky Hery 4 vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 2-3 lžíce kakaa strouhaná kůra z 1/2 citronu (nemusí být, ne vždy máme po ruce bio citron, takže jestli nemáte, tak nedávejte, bábovka bude dobrá i bez toho) tuk a hrubá mouka na formu moučkový cukr na posypání bábovky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mramorová bábovka (hrnková),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mramorová bábovka (hrnková) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mramorová bábovka (hrnková)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|