|
Recept na Moje kyselice s hlívou ústřičnou
Recept na Moje kyselice s hlívou ústřičnou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Moje kyselice s hlívou ústřičnou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 sklenice sterilovaného bílého zelí(nebo doma naloženého), 1 velká cibule, 2-3 větší brambory, 1 velká(400 ml) kysané smetany, 2 větší kyselejší jablka, 2 rajčata, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé mleté papriky(nemusí být), 3 stroužky česneku, 6 kuliček nového koření, 3 kuličky jalovce, drcený kmín, 4 bobkové listy, 1 lžíce sušené hlívy ústřičné(nebo čerstvé), 1-2 lžíce cukru, citronová šťáva(nebo ocet), 2-3 lžíce hladké mouky, malé množství tuku, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moje kyselice s hlívou ústřičnou
Recept na Moje kyselice s hlívou ústřičnou: Do hrnce dáme tuk a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata, dáme mouku a uděláme si cibulovou jíšku, přidáme mleté papriky, necháme je zpěnit a hned zalijeme vodou, rozšleháme a přivedeme k varu. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do polévky spolu s překrájeným zelím i s lákem, dál nové koření, bobkové listy, kmín, jalovec, jablka oloupaná a nakrájená na kostičky, zajčata také nakrájená na kostičky, česnek na plátky a vaříme do měkka. Pak už jen přidáme kysanou smetanu kterou trochu proímícháme v malém množství vývaru z polévky, citronovou šťávu, cukr a sůl, aby byly vyvážené a vznikla tak kyselo-sladko-slaná chuť.
Poznámka k receptu na Moje kyselice s hlívou ústřičnou: Udělala jsem dnes polévku, která je skutečně u nás nejlepší, ze všech polévek z kyselého zelí-proto jsem se rozhodla, že se s váma o ní podělím i když vím, že zelných polévek je tu dost, ale tato je jiná, moc dobrá a dělat jí budu dost často!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moje kyselice s hlívou ústřičnou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 26.05.2012
- Počet porcí: 3 litry
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 sklenice sterilovaného bílého zelí(nebo doma naloženého), 1 velká cibule, 2-3 větší brambory, 1 velká(400 ml) kysané smetany, 2 větší kyselejší jablka, 2 rajčata, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé mleté papriky(nemusí být), 3 stroužky česneku, 6 kuliček nového koření, 3 kuličky jalovce, drcený kmín, 4 bobkové listy, 1 lžíce sušené hlívy ústřičné(nebo čerstvé), 1-2 lžíce cukru, citronová šťáva(nebo ocet), 2-3 lžíce hladké mouky, malé množství tuku, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moje kyselice s hlívou ústřičnou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moje kyselice s hlívou ústřičnou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moje kyselice s hlívou ústřičnou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|