|
Recept na Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Recept na Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu) je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g spíše hrubě mletého vepřového masa - libovější bůček, nebo bůček + plecko, 1 vejce, 3 - 4 stroužky česneku, sůl, pepř, trochu mléka - podle potřeby, 80 - 100 g tukové vepřové blány, drcený kmín, 1 cibule..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Recept na Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu): Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem, rozetřeným česnekem, špetkou drceného kmínu, podle potřeby přidáme trochu mléka. Blánu rozprostřeme a rozdělíme na 4 díly. Z masa vytvoříme 4 placičky, zabalíme je do bránice a stlačíme do šířky. Při pečení se stáhnou. Naskládáme do pekáčku na nahrubo nakrájenou cibuli, malinko posypeme kmínem, přidáme trošku vody, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby. Zhruba po půlhodince odklopíme a dopečeme. Podle potřeby přidáváme horkou vodu a přeléváme výpekem. Placičky nám chutnají se zelím ve všech úpravách, nebo jen s bramborovou kaší a taky studené s chlebem. Tuková blána dá tomuto jídlu specifickou chuť a vůni. Taky se může mleté maso dát na plátek vepřového masa a celé zabalit do bránice, nebo do mletého masa vložit plátek vepřových jater a zabalit. Někdy tyto placičky připravuji na bramborách v římském hrnci.
Poznámka k receptu na Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu): Tukovou blánu kupuji v menších řeznictvích, nevím, jestli je k dostání někde v marketech. U nás je pro tuto blánu zažitý název - bránice, i když nesprávně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 17.07.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 500 g spíše hrubě mletého vepřového masa - libovější bůček, nebo bůček + plecko, 1 vejce, 3 - 4 stroužky česneku, sůl, pepř, trochu mléka - podle potřeby, 80 - 100 g tukové vepřové blány, drcený kmín, 1 cibule.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|