|
Recept na Massaman gai - thajský guláš
Recept na Massaman gai - thajský guláš je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Massaman gai - thajský guláš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Tohle výborný jídlo se v Thajsku dělá z celého kuřete, já většinou sáhnu po už vykostěných kuřecích stehnech. Půl kuřete nebo cca 300 g kuřecího masa 1-2 střední cibule 300 g na kostky nakrájených oloupaných brambor 1 lžíce massaman pasty 3 lžíce chilli omáčky sůl 1 lžíce cukru 250 ml kokosového mléka 1/4 litru kuřecího vývaru olej na smažení maisena na zahuštění (možno nahradit trochou mouky).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Massaman gai - thajský guláš
Recept na Massaman gai - thajský guláš: V hrnci rozehřejeme olej, přidáme massaman pastu a mícháme dokud se nerozpustí, přidáme nakrájené kuřecí maso, krátce orestujeme, přidáme brambory, 1/4 l kuřecího vývaru, povaříme 20 minut na mírném ohni. Přidáme na hrubo nakrájenou cibuli, chilli omáčku, cukr a povaříme 5-10 minut až jsou brambory uvařené. Přidáme kokosové mléko, ještě trochu povaříme. Podle chuti osolíme. Pokud chcete guláš hustší (záleží kolik dáte kokosového mléka, někdy zahustí dostatečně), zahustíme rozmíchanou maisenou (moukou). V Thajsku se to jí s rýží, já osobně tam dám raději víc brambor a jím to bez rýže.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Massaman gai - thajský guláš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: janazw
- Datum vložení: 22.04.2011
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Tohle výborný jídlo se v Thajsku dělá z celého kuřete, já většinou sáhnu po už vykostěných kuřecích stehnech. Půl kuřete nebo cca 300 g kuřecího masa 1-2 střední cibule 300 g na kostky nakrájených oloupaných brambor 1 lžíce massaman pasty 3 lžíce chilli omáčky sůl 1 lžíce cukru 250 ml kokosového mléka 1/4 litru kuřecího vývaru olej na smažení maisena na zahuštění (možno nahradit trochou mouky)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na massaman gai - thajský guláš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Massaman gai - thajský guláš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Massaman gai - thajský guláš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|