RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru, recepty Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru, Masovo-morkové, knedlíčky, hovězím, vývaru


Recept na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru

Recept na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
na vývar: 2 hovězí morkové kosti 1 menší cibule 2 menší mrkve 1 menší petržel 1 silnější plátek celeru 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 1 pl podravky,nebo vegety na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku pár stonků libečku na vyvaření (pokud máme) na knedlíčky: 150 g „Tataráčku“ (mletého masa ve střívku) uvařený morek z kostí z vývaru 2 pl solamylu 3 pl strouhanky 2 pl nasekaných čerstvých bylinek ½ dl mléka 1 celé vejce 1 nadrobno pokrájená malá cibule 3 prolisované stroužky česneku šetku soli a mletého pepře.

Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru
Zvětšit obrázek

Recept na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru

Recept na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru:
Opláchnuté morkové kosti vložíme do hrnce, zalijeme 1,5l studenou vodou, přidáme koření, cibuli i s částí slupky, libeček a pod poklicí na mírném ohni za občasného dolití horkou vodou táhneme 2,5-3 hodiny. Poté kosti vytáhneme, přidáme zbývající celou kořenovou zeleninu a dovaříme doměkka. Morek z kostí vydlabeme a přes jemné sítko lžící propasírujeme do mísy. Přidáme všechny uvedené suroviny na knedlíčky, důkladně promícháme a necháme chvíli uležet. Pak tvarujeme malé knedlíčky, které zavaříme zvlášť do osolené vody. Vaříme 7minut. Mezitím si scedíme vývar, uvaříme nudle, zeleninu nakrájíme, volžíme nazpět do polévky, přidáme scezené uvařené knedlíčky, nasekané čerstvé bylinky, dle potřeby dochutíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru:
Morek je lépe před použitím protlačit přes drobné sítečko,aby se zabránilo případnému vniknutí drobounkých úlomků kostí do pokrmu. Knedlíčky je lepší zavařovat zvlášť, ať není zbytečně masový vývar zakalený.Vodu z knedlíčků nevyléváme, můžeme použít do zeleninové polévky. Měla jsem na mrazáku poslední 2 kosti a na samostatné morkové knedlíčky toho bylo málo. Tak jsem doplnila tataráčkem, který lze nahradit stejným množstvím mletého masa. Byla to zase změna a chutnalo nám. "Dodatek"-příště zase vařím vývar v papiňáku:-)!!!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 08.05.2012
  • Počet porcí: 40 ks knedlíčků o průměru cca 2,5 cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: na vývar: 2 hovězí morkové kosti 1 menší cibule 2 menší mrkve 1 menší petržel 1 silnější plátek celeru 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 1 pl podravky,nebo vegety na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku pár stonků libečku na vyvaření (pokud máme) na knedlíčky: 150 g „Tataráčku“ (mletého masa ve střívku) uvařený morek z kostí z vývaru 2 pl solamylu 3 pl strouhanky 2 pl nasekaných čerstvých bylinek ½ dl mléka 1 celé vejce 1 nadrobno pokrájená malá cibule 3 prolisované stroužky česneku šetku soli a mletého pepře
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masovo-morkové knedlíčky v hovězím vývaru

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist