|
Recept na Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem
Recept na Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
650 g plát z koňské kýty 150 g bůčkového závinu nakrájeného na tenké plátky 150 g brněnského salámu nakrájeného na tenké úzké proužky 2 lžíce krenexu/křeníku 2 lžíce pesta z pažitky/můžeme vynechat ½ barevné papriky 2 lžíce oleje 1 cibule sůl,mletý pepř podle potřeby na zahuštění 1 lžička solamylu rozmíchaná v troše vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem
Recept na Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem: Plát masa přes potravinářskou folii dobře rozklepeme a po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Vnitřní stranu potřeme krenexem a poklademe plátky bůčkového závinu. Pokud máme, tak potřeme pestem z pažitky a posypeme proužky salámu. Malou hromádku salámových proužků odložíme stranou a použijeme do základu. Na plát masa rozložíme pro barevný efekt proužky papriky a maso zavineme. Roládu zajistíme nití. V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek salámových nudliček. Po 4minutách odhrneme ke kraji hrnce, vložíme roládu a prudce ji ze všech stran osmahneme. Podlijeme 350ml horké vody, malinko osolíme, nebo můžeme rozdrobit 1/2kostky masového bujónu.Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 55minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Pokud budeme chtít šťávu pouze přírodní, necháme ji tak. Nebo ji malinko zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě a necháme 2minuty provařit. Maso zbavené nití nakrájíme na porce a podáváme například s rýží.
Poznámka k receptu na Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem: Koně, jako takové miluji. Zvláště jejich nádherný pohled, který Vámi proběhne doslova až do srdce. Ale i těmto zvířatům se stávají různé úrazy, skončí na jatkách a poté na pultě v masně. Kdo má problémy s masem tohoto ušlechtilého zvířete, může jídlo připravit z kolouška, srnky, jelena, nebo z telátka. Já z něho vařím ráda, je to dietní maso a my jsme si opět moc pochutnali.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 09.07.2014
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 650 g plát z koňské kýty 150 g bůčkového závinu nakrájeného na tenké plátky 150 g brněnského salámu nakrájeného na tenké úzké proužky 2 lžíce krenexu/křeníku 2 lžíce pesta z pažitky/můžeme vynechat ½ barevné papriky 2 lžíce oleje 1 cibule sůl,mletý pepř podle potřeby na zahuštění 1 lžička solamylu rozmíchaná v troše vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masová roláda z koníka s bůčkovým závinem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masová roláda z koníka s bůčkovým závinem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|