RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní, recepty Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní, Masová, roláda, cibulovo“celestýnskou“náplní


Recept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní

Recept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g masa z kýty vcelku/hovězí,vepřové,koňské a jiné... 900 g cibule/4 hodně velké kusy 150 g slaniny 150 g tvrdého sýra typu Ementál nastrouhaného nahrubo 200 ml vývaru/postačí i z kostky 1 lžíce hořčice 1 lžíce oleje na osmažení slaniny 2 lžíce oleje na osmažení rolády sůl,mletý pepř na“celestýnskou“omeletu budeme potřebovat 50 ml mléka 1 vejce 1 lžičku oleje 1 lžičku nasekaných zelených bylinek/lze vynechat 1 vrchovatou lžíci hladké mouky špetku soli 1 lžičku oleje na smažení.

Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní
Zvětšit obrázek

Recept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní

Recept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní:
1. Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme ji do velkého, širokého kastrolu na 3minuty osmažit. Poté přidáme nadrobno nakrájené cibule a za častého promíchávání vše restujeme přibližně 10minut. Pak podlijeme 100ml horké vody, přiklopíme poklicí a ještě dalších 10minut dusíme. Občas zamícháme ode dna, aby se nám cibule nepřipálila. Podušenou cibuli ochutíme solí, pepřem, odstavíme stranou a necháme vychladit. 2. Z uvedených surovin na“celestýnskou“omeletu si metličkou vyšleháme řidší těstíčko, které vlijeme do velké pánve na rozehřátý olej. Smažíme na mírném plameni přibližně 2minuty z každé strany. Hotovou omeletu necháme vystydnout. 3. Plát masa uprostřed ostrým nožem překrojíme skoro až dokonce, ale nedořízneme(fotopostup). Nakrojené maso rozevřeme do tvaru otevřené knihy a přes folii, nebo igelitový sáček paličkou na maso rozklepeme. Naklepáváme opatrně od středu ke stranám, abychom maso neprotrhli. Naklepaný plát po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Stranu masa na kterou budeme klást náplň potřeme hořčicí, posypeme polovinou nastrouhaného sýra a navrstvíme část vychladlé podušené cibule. Dále položíme chladnou omeletu, posypeme zbytkem sýra a opět pomažeme podušenou cibulí. Vše zavineme do rolády a důkladně utáhneme nití. 4. Do velké pánve na rozehřátý olej dáme prudce osmažit/zatáhnout roládu ze všech stran. Do pekáče, nebo nádoby ve které budeme dále maso upravovat rozložíme zbytek cibulové směsi a na ni položíme roládu. Vývarem vypláchneme pánev s výpekem a přilijeme k roládě. Buď přikryté víkem pečeme v předehřáté troubě. Nebo zakryté poklicí na sporáku dusíme doměkka. Během pečení/dušení dle potřeby podléváme horkou vodou. Měkké maso zbavené nití nakrájíme na porce a podáváme například s rýží.

Poznámka k receptu na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní:
Manžel opět nakoupil cibuli ve velkém množství. Podobně ji připravuji, jako náplň do slaných závinů, nebo i jako cibulové zelí. Zbyla mi jedna omeleta, když jsem dělala celestýnské nudle do vývaru. Měla jsem krásný kus masa a tak jsem nemusela dlouho přemýšlet, co uvařím. Náplň v mase byla krásně vláčná a hotová šťáva měla velice příjemnou chuť. Příprava byla sice poněkud zdlouhavější, ale výsledek stál za to.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 20.12.2013
  • Počet porcí: 4-5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 600 g masa z kýty vcelku/hovězí,vepřové,koňské a jiné... 900 g cibule/4 hodně velké kusy 150 g slaniny 150 g tvrdého sýra typu Ementál nastrouhaného nahrubo 200 ml vývaru/postačí i z kostky 1 lžíce hořčice 1 lžíce oleje na osmažení slaniny 2 lžíce oleje na osmažení rolády sůl,mletý pepř na“celestýnskou“omeletu budeme potřebovat 50 ml mléka 1 vejce 1 lžičku oleje 1 lžičku nasekaných zelených bylinek/lze vynechat 1 vrchovatou lžíci hladké mouky špetku soli 1 lžičku oleje na smažení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist