|
Recept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní
Recept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g masa z kýty vcelku/hovězí,vepřové,koňské a jiné... 900 g cibule/4 hodně velké kusy 150 g slaniny 150 g tvrdého sýra typu Ementál nastrouhaného nahrubo 200 ml vývaru/postačí i z kostky 1 lžíce hořčice 1 lžíce oleje na osmažení slaniny 2 lžíce oleje na osmažení rolády sůl,mletý pepř na“celestýnskou“omeletu budeme potřebovat 50 ml mléka 1 vejce 1 lžičku oleje 1 lžičku nasekaných zelených bylinek/lze vynechat 1 vrchovatou lžíci hladké mouky špetku soli 1 lžičku oleje na smažení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní
Recept na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní: 1. Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme ji do velkého, širokého kastrolu na 3minuty osmažit. Poté přidáme nadrobno nakrájené cibule a za častého promíchávání vše restujeme přibližně 10minut. Pak podlijeme 100ml horké vody, přiklopíme poklicí a ještě dalších 10minut dusíme. Občas zamícháme ode dna, aby se nám cibule nepřipálila. Podušenou cibuli ochutíme solí, pepřem, odstavíme stranou a necháme vychladit. 2. Z uvedených surovin na“celestýnskou“omeletu si metličkou vyšleháme řidší těstíčko, které vlijeme do velké pánve na rozehřátý olej. Smažíme na mírném plameni přibližně 2minuty z každé strany. Hotovou omeletu necháme vystydnout. 3. Plát masa uprostřed ostrým nožem překrojíme skoro až dokonce, ale nedořízneme(fotopostup). Nakrojené maso rozevřeme do tvaru otevřené knihy a přes folii, nebo igelitový sáček paličkou na maso rozklepeme. Naklepáváme opatrně od středu ke stranám, abychom maso neprotrhli. Naklepaný plát po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Stranu masa na kterou budeme klást náplň potřeme hořčicí, posypeme polovinou nastrouhaného sýra a navrstvíme část vychladlé podušené cibule. Dále položíme chladnou omeletu, posypeme zbytkem sýra a opět pomažeme podušenou cibulí. Vše zavineme do rolády a důkladně utáhneme nití. 4. Do velké pánve na rozehřátý olej dáme prudce osmažit/zatáhnout roládu ze všech stran. Do pekáče, nebo nádoby ve které budeme dále maso upravovat rozložíme zbytek cibulové směsi a na ni položíme roládu. Vývarem vypláchneme pánev s výpekem a přilijeme k roládě. Buď přikryté víkem pečeme v předehřáté troubě. Nebo zakryté poklicí na sporáku dusíme doměkka. Během pečení/dušení dle potřeby podléváme horkou vodou. Měkké maso zbavené nití nakrájíme na porce a podáváme například s rýží.
Poznámka k receptu na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní: Manžel opět nakoupil cibuli ve velkém množství. Podobně ji připravuji, jako náplň do slaných závinů, nebo i jako cibulové zelí. Zbyla mi jedna omeleta, když jsem dělala celestýnské nudle do vývaru. Měla jsem krásný kus masa a tak jsem nemusela dlouho přemýšlet, co uvařím. Náplň v mase byla krásně vláčná a hotová šťáva měla velice příjemnou chuť. Příprava byla sice poněkud zdlouhavější, ale výsledek stál za to.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 20.12.2013
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 600 g masa z kýty vcelku/hovězí,vepřové,koňské a jiné... 900 g cibule/4 hodně velké kusy 150 g slaniny 150 g tvrdého sýra typu Ementál nastrouhaného nahrubo 200 ml vývaru/postačí i z kostky 1 lžíce hořčice 1 lžíce oleje na osmažení slaniny 2 lžíce oleje na osmažení rolády sůl,mletý pepř na“celestýnskou“omeletu budeme potřebovat 50 ml mléka 1 vejce 1 lžičku oleje 1 lžičku nasekaných zelených bylinek/lze vynechat 1 vrchovatou lžíci hladké mouky špetku soli 1 lžičku oleje na smažení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masová roláda s cibulovo“celestýnskou“náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|