|
Recept na Maso s vůní bylinek
Recept na Maso s vůní bylinek je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Maso s vůní bylinek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400g hovězí kližky 200g uzené vepřové krkovičky 2 PL tuku-použila jsem sádlo 1 cibule 3 stroužky česneku 1 PL provensálského koření 1 velká hrst namočených sušených hříbků červené víno 1 menší mrkev 1 PL hladké mouky na ozdobu pár čerstvých snítek rozmarýnu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Maso s vůní bylinek
Recept na Maso s vůní bylinek: Houby namočíme do vody.Z jedné PL tuku a hladké mouky usmažíme tmavší zásmažku a dáme bokem. Hovězí a uzené maso nakrájíme na stejnoměrné kousky,cibuli na půlměsíčky,česnek na plátky a mrkev na drobné kostičky.V hrnci na zbývajícím tuku necháme zesklovatět cibuli,přidáme česnek a provensálské koření,necháme chvilku provonět,přidáme hovězí maso,promícháme,necháme zatáhnout,podlijeme vínem,přidáme z vody vymačkané houby a pod pokličkou na mírném plameni dusíme.Občas zamícháme a přilijeme část vína,aby maso bylo tak do 3/4 zalité.Až je maso skoro měkké,tak za hodinu až hodinu a čtvrt(záleží na jeho stáří)přidáme nakrájené uzené,mrkev,trošku rozředěnou zásmažku a ještě 15minut za občasného promíchávání a doplnění tekutiny pod pokličkou dodusíme.Jako přílohu můžete použít,co máte rádi.Já jsem měla bramborkaši nastavenou kroupama.Na talíři hotové jídlo můžeme ozdobit pokud máme snítkou čerstvé rozmarýnky.
Poznámka k receptu na Maso s vůní bylinek: Tento pokrm můžeme také připravit v papiňáku,kde orestovanou cibuli,česnek,koření a h.maso podlijeme 3dl vína a pod tlakem dusíme 35minut.Další postup je už stejný a bez tlakové poklice. Potřebovala jsem oběd pro 3 osoby a z obou druhů masa by nebylo na slušné porce,tak jsem zkusila masko míchnout a chutnalo nám všem.Kroupy mi zbyly z předešlého dne,nastavila jsem kaši a všechno se zužitkovalo:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maso s vůní bylinek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.09.2011
- Počet porcí: 3 velké porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 400g hovězí kližky 200g uzené vepřové krkovičky 2 PL tuku-použila jsem sádlo 1 cibule 3 stroužky česneku 1 PL provensálského koření 1 velká hrst namočených sušených hříbků červené víno 1 menší mrkev 1 PL hladké mouky na ozdobu pár čerstvých snítek rozmarýnu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maso s vůní bylinek,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maso s vůní bylinek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maso s vůní bylinek
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|