RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Maso s vůní bylinek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Maso s vůní bylinek, recepty Maso s vůní bylinek, Maso, vůní, bylinek


Recept na Maso s vůní bylinek

Recept na Maso s vůní bylinek je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Maso s vůní bylinek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400g hovězí kližky 200g uzené vepřové krkovičky 2 PL tuku-použila jsem sádlo 1 cibule 3 stroužky česneku 1 PL provensálského koření 1 velká hrst namočených sušených hříbků červené víno 1 menší mrkev 1 PL hladké mouky na ozdobu pár čerstvých snítek rozmarýnu.

Maso s vůní bylinek
Zvětšit obrázek

Recept na Maso s vůní bylinek

Recept na Maso s vůní bylinek:
Houby namočíme do vody.Z jedné PL tuku a hladké mouky usmažíme tmavší zásmažku a dáme bokem. Hovězí a uzené maso nakrájíme na stejnoměrné kousky,cibuli na půlměsíčky,česnek na plátky a mrkev na drobné kostičky.V hrnci na zbývajícím tuku necháme zesklovatět cibuli,přidáme česnek a provensálské koření,necháme chvilku provonět,přidáme hovězí maso,promícháme,necháme zatáhnout,podlijeme vínem,přidáme z vody vymačkané houby a pod pokličkou na mírném plameni dusíme.Občas zamícháme a přilijeme část vína,aby maso bylo tak do 3/4 zalité.Až je maso skoro měkké,tak za hodinu až hodinu a čtvrt(záleží na jeho stáří)přidáme nakrájené uzené,mrkev,trošku rozředěnou zásmažku a ještě 15minut za občasného promíchávání a doplnění tekutiny pod pokličkou dodusíme.Jako přílohu můžete použít,co máte rádi.Já jsem měla bramborkaši nastavenou kroupama.Na talíři hotové jídlo můžeme ozdobit pokud máme snítkou čerstvé rozmarýnky.

Poznámka k receptu na Maso s vůní bylinek:
Tento pokrm můžeme také připravit v papiňáku,kde orestovanou cibuli,česnek,koření a h.maso podlijeme 3dl vína a pod tlakem dusíme 35minut.Další postup je už stejný a bez tlakové poklice. Potřebovala jsem oběd pro 3 osoby a z obou druhů masa by nebylo na slušné porce,tak jsem zkusila masko míchnout a chutnalo nám všem.Kroupy mi zbyly z předešlého dne,nastavila jsem kaši a všechno se zužitkovalo:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maso s vůní bylinek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 06.09.2011
  • Počet porcí: 3 velké porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 400g hovězí kližky 200g uzené vepřové krkovičky 2 PL tuku-použila jsem sádlo 1 cibule 3 stroužky česneku 1 PL provensálského koření 1 velká hrst namočených sušených hříbků červené víno 1 menší mrkev 1 PL hladké mouky na ozdobu pár čerstvých snítek rozmarýnu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maso s vůní bylinek, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maso s vůní bylinek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maso s vůní bylinek

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist