|
Recept na Marinované kuřecí s hroznem (i pro diabetiky)
Recept na Marinované kuřecí s hroznem (i pro diabetiky) je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Marinované kuřecí s hroznem (i pro diabetiky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí čtvrtky Asi 4 PL kečupovo hořčičné marinády – viz POZN. Několik kapek ostrého kečupu (nemusí být) Pár kapek zeleného chilli koření (nemusí být) Hroznové víno bez jader (množství dle sebe), - já dala asi 15 kuliček Africký olej z hroznů a pomerančů – několik kapek – viz POZN. 2 dcl suchého bílého vína Tuk (já použila slunečnicový olej), voda na podlití, sůl na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marinované kuřecí s hroznem (i pro diabetiky)
Recept na Marinované kuřecí s hroznem (i pro diabetiky): Nejprve si nalijeme marinádu a olej do misky, pokud chceme ostřejší, přidáme i ostrý kečup a chilli a pečlivě promícháme. Marinádou potřeme čtvrtky ze všech stran i pod kůží a necháme odležet aspoň na 1 hodinu. Do misky vložíme několik rozmáčknutých nebo přeříznutých kuliček vína a pečlivě je ve zbytku marinády obalíme, pomačkáme a rovněž odložíme. Po této době rozpálíme tuk a zprudka na něm maso opečeme, pak stříkneme trochu vody a dusíme. Asi po 20 minutách vlijeme do misky s vínem víno tekuté, pečlivě promísíme zbytek marinády a i s hroznem přidáme k masu, dusíme dál cca 15 - 20 min. – do měkka. Poléváme šťávou s rozmačkaným hrozny, které ještě změklé pěkně rozmačkáme o stěnu pánve nebo kastrolu, aby se jejich šťáva promísila s výpekem. A maso obracíme. Vypneme sporák a necháme 10 min.dojít, dochutíme solí. Šťáva chutná sladkokysele, připomíná ty směsi Uncle bens a maso je šťavnaté. Na talíři přelijeme maso šťávou a můžeme přidat i hroznové víno jako ozdobu. Jako příloha se hodí rýže, brambory nebo i jen pečivo. Já přílohu nedělala žádnou . Recept je můj vlastní výmysl, jídlo je velmi lehké a v těchto horkých dnech přímo ideální.
Poznámka k receptu na Marinované kuřecí s hroznem (i pro diabetiky): Kořeněný olej Exotická Afrika jsem koupila v Lídlu, měli tam asi 8 druhů o obsahu 100 ml, koupila jsem je na vyzkoušení. Tenhle se skládá z řepkového oleje, extraktu pomeranče, kmínu, chilli, hřebíčku, koriandru, zázvoru, muškátového oříšku, kardamomu Marinádu jsem taktéž koupila v Lídlu - je velmi jemná.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinované kuřecí s hroznem (i pro diabetiky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 20.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí čtvrtky Asi 4 PL kečupovo hořčičné marinády – viz POZN. Několik kapek ostrého kečupu (nemusí být) Pár kapek zeleného chilli koření (nemusí být) Hroznové víno bez jader (množství dle sebe), - já dala asi 15 kuliček Africký olej z hroznů a pomerančů – několik kapek – viz POZN. 2 dcl suchého bílého vína Tuk (já použila slunečnicový olej), voda na podlití, sůl na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinované kuřecí s hroznem (i pro diabetiky),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinované kuřecí s hroznem (i pro diabetiky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinované kuřecí s hroznem (i pro diabetiky)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|