|
Recept na Manželova specialita z hovězího masíčka
Recept na Manželova specialita z hovězího masíčka je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Manželova specialita z hovězího masíčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g kvalitního hovězího masa 1 cibule 1 KL Tandoori masala 1 KL Koření Medvědího grillu 1 KL česnekového pepře 2 dcl suchého bílého vína 1 zakysaná smetana (Kunín, 190 g) Malinový ocet a sladká sojová omáčka (Indonézská) – dle chuti Tuk (slunečnicový olej).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Manželova specialita z hovězího masíčka
Recept na Manželova specialita z hovězího masíčka: Příprava: Nejprve smícháme koření – 3.- 5.položka a prokapeme olejem. Maso očistíme, nakrájíme na pláty – já měla 4, naklepeme a nařízneme na okrajích. Smíchané koření zalijeme 1 dcl vína. Vetřeme do masa po obou stranách a necháme při pokojové teplotě odležet cca 1 hodinu (delší doba nevadí, nedávat do lednice!) V tlakovém hrnci rozpálíme olej (případně jiný nám milý tuk) a vhodíme na drobno nakrájenou cibuli. Po rozpěnění opečeme zprudka pláty masa po obou stranách, podlijeme zbytkem vína a tlakáč uzavřeme. Po 40 minutách je maso perfektní. Otevřeme tlakáč, maso vyndáme, a dáme se do ochucování: V hrnku smícháme smetanu s octem – dle chuti, ale necháme ji kyselejší a smícháme asi s 2 lžícemi hladké mouky. Promícháme ve výpeku, provaříme cca 15 minut. Pak dle chuti přidáme sojovku – sladkou ale ne hlavně moc slanou, proto vyhovuje Indonézská. Vypneme plotýnky a dáme prohřát zpět masíčko, necháme ještě 5 minut propojit chutě. Příloha: Rýže, ale půjdou i těstoviny
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Manželova specialita z hovězího masíčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 27.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500 g kvalitního hovězího masa 1 cibule 1 KL Tandoori masala 1 KL Koření Medvědího grillu 1 KL česnekového pepře 2 dcl suchého bílého vína 1 zakysaná smetana (Kunín, 190 g) Malinový ocet a sladká sojová omáčka (Indonézská) – dle chuti Tuk (slunečnicový olej)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na manželova specialita z hovězího masíčka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Manželova specialita z hovězího masíčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Manželova specialita z hovězího masíčka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|