|
Recept na Ma'alubi - obraceny hrnec s lilkem a kurecim masem
Recept na Ma'alubi - obraceny hrnec s lilkem a kurecim masem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Ma'alubi - obraceny hrnec s lilkem a kurecim masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 kg lilku 1/2 kg vykostenych kurecich stehen 2 cibule 4 hrste sterilovane cizrny 2 hrnky ryze (1 hrnek = 200 ml) 1 lzicka mleteho noveho koreni spetka suseneho safranu 1/2 lzicky mleteho kardamonu trocha hl.mouky olivovy olej pepr sul.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ma'alubi - obraceny hrnec s lilkem a kurecim masem
Recept na Ma'alubi - obraceny hrnec s lilkem a kurecim masem: Ryzi dobre proplachneme, nechame okapat, pridame kardamon, nove koreni, safran - promichame a na trosce oleje (na panvi) opeceme. Neoloupany lilek nakrajime na platky (cca 1 cm), posolime a nechame 20 minut vypotit. Pote ubrouskem osusime, obalime v mouce a osmazime na panvi dozlatova. Cibuli nakrajime na kosticky, na oleji nechame zesklovatet, pridame na vetsi kousky pokrajene maso a kratce orestujeme (nechame zatahnout). Osolime, opeprime. Do vyssiho hrnce dame nejprve masovou smes, pote poklademe platky osmazeneho lilku, posypeme cizrnou a nakonec prisypeme oprazenou ryzi. Nemichame. Jednotlive vrstvy dobre prosolime. Pridame studenou vodu, tak 2 cm nad uroven ryze a pod poklickou (na mirnem ohni) dusime domekka, cca 50 minut. Podle potreby dale podlevame. Po uplynuti doby sundame poklici, hrnec prikryjeme vetsim podnosem nebo talirem, obratime dnem vzhuru a nechame tak 20 minut odpocivat. Pote hrnec opatrne oddelame. Podavame se zeleninovym salatem a kopeckem zakysane smetany.
Poznámka k receptu na Ma'alubi - obraceny hrnec s lilkem a kurecim masem: Kureci maso je mozne nahradit hovezim nebo jehnecim masem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ma'alubi - obraceny hrnec s lilkem a kurecim masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 07.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1/2 kg lilku 1/2 kg vykostenych kurecich stehen 2 cibule 4 hrste sterilovane cizrny 2 hrnky ryze (1 hrnek = 200 ml) 1 lzicka mleteho noveho koreni spetka suseneho safranu 1/2 lzicky mleteho kardamonu trocha hl.mouky olivovy olej pepr sul
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ma'alubi - obraceny hrnec s lilkem a kurecim masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ma'alubi - obraceny hrnec s lilkem a kurecim masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ma'alubi - obraceny hrnec s lilkem a kurecim masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|