|
Recept na Losos s marinovaným zeleninovým špízem a kuskusem
Recept na Losos s marinovaným zeleninovým špízem a kuskusem je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Losos s marinovaným zeleninovým špízem a kuskusem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
filety čerstvého lososa s kůží, cherry rajčata, malé cuketky, malé žampiony, červená cibule, kuskus, feta sýr, sůl, limetka, máslo, sůl, koření pěti vůní na marinádu: 1 lžička koření pěti vůní, 1/4 lžičky cayenského pepře, 2 lžičky sušeného oregana, 2 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce kukuřičné moučky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Losos s marinovaným zeleninovým špízem a kuskusem
Recept na Losos s marinovaným zeleninovým špízem a kuskusem: Nejprve připravíme marinádu smícháním všech surovin. Cuketu omyjeme a pokrájíme na větší špalíčky, žampiony očistíme a větší kousky překrojíme na půlky, červenou cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a cherry rajčátka omyjeme. Všechnu pokrájenou zeleninu dáme do marinády a necháme alespoň 2 hodiny marinovat v lednici. Poté marinovanou zeleninou napichujeme na špejle, narovnáme na plech vyložený alobalem nebo pečícím papírem, přelijeme zbytkem marinády a pečeme při 180 stupních asi 30 minut. Filety lososa očistíme, vyndáme zbytky kostí, zbavíme šupin a na straně kůže uděláme tři zhruba půlcentimetrové zářezy. Maso omyjeme, osušíme, mírně osolíme a ochutíme kořením pěti vůní. Na pánvi rozpustíme kousek másla a lososa na něm rychle osmahneme (jen aby se zatahl a udržel si šťávu). Takto připraveného lososa přendáme do zapékací misky a do dvou postraních zářezů dáme půl kolečka limetky, do prostředního plátek másla. Zbytek limetky dáme kolem lososa do mísy, přidáme kousky másla a pečeme v troubě při 180 stupních 15-20 minut. Kuskus připravíme dle návodu a jakmile vsákne všechnu tekutinu, vmícháme drobně pokrájenou fetu. Je-li potřeba dochutíme solí. Lososa podáváme s kuskusem a zeleninovými špízy. Přelijeme limetkovým máslem nebo "výpekem" ze zeleniny.
Poznámka k receptu na Losos s marinovaným zeleninovým špízem a kuskusem: Hezký a inspirativní recept Luci, moc se mi líbí, že lososa nijak dlouho nesušíš.Bod udělen.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Losos s marinovaným zeleninovým špízem a kuskusem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lucasinka (Lucie Kubikova)
- Datum vložení: 24.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: filety čerstvého lososa s kůží, cherry rajčata, malé cuketky, malé žampiony, červená cibule, kuskus, feta sýr, sůl, limetka, máslo, sůl, koření pěti vůní na marinádu: 1 lžička koření pěti vůní, 1/4 lžičky cayenského pepře, 2 lžičky sušeného oregana, 2 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce kukuřičné moučky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na losos s marinovaným zeleninovým špízem a kuskusem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Losos s marinovaným zeleninovým špízem a kuskusem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Losos s marinovaným zeleninovým špízem a kuskusem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|