|
Recept na Linecké těsto na ovocné koláče a záviny
Recept na Linecké těsto na ovocné koláče a záviny je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Linecké těsto na ovocné koláče a záviny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 80 g Hery nebo jiného tuku, 2 vejce, 3/4 prášku do pečiva, 1 - 2 lžíce mléka - podle potřeby..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Linecké těsto na ovocné koláče a záviny
Recept na Linecké těsto na ovocné koláče a záviny: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, necháme chvíli v chladu a rozdělíme na dva díly. Na záviny vyválíme těsto na obdélníky, pod pruhem jablek posypeme opraženou strouhankou, nebo mletými piškoty, dá se použít i perník. Jablka smícháme s cukrem, skořicí, rozinkami a sekanými ořechy, dáme na pruh strouhanky a těsto přes náplň z obou stran přehneme. Místo jablek se dá použít i tvaroh, kdy smícháme 3 kostky tvarohu se 3 vejci, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pod tvaroh strouhanku nedáváme. Místo závinů můžeme udělat dva koláče, nebo dát těsto na velký plech. Na 2 třešňové koláče potřebujeme 1 kg vypeckovaných třešní, přidáme 4 - 5 lžic Maizeny, cukr, skořicový cukr, trochu strouhaných ořechů nebo mandlí. Můžeme použít taky aroma, např. punčové. Vše smícháme a rozprostřeme na těsto, které jsme posypali např. strouhankoou. Těsto musí být vytaženo i na boky formy. Ovoce přikryjeme dalším dílem těsta, uděláme otvory, nebo zářezy aby mohla unikat pára, potřeme mlékem, nebo žloutkem a upečeme. Forma se nemusí vymazávat, mám skleněnou Simax, nebo použijeme papír na pečení.
Poznámka k receptu na Linecké těsto na ovocné koláče a záviny: Toto těsto dělám už léta, moc dobře se s ním pracuje, je z nějakého časopisu a třešňový koláč jsem viděla v Knihovničce receptů, tak jsem ho zkusila. Jinak doporučuji nechat pár hodin odležet, hezky změknou a provlhnou. Mně osobně víc chutnají až druhý den.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Linecké těsto na ovocné koláče a záviny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 09.08.2008
- Počet porcí: 4-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 350 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 80 g Hery nebo jiného tuku, 2 vejce, 3/4 prášku do pečiva, 1 - 2 lžíce mléka - podle potřeby.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na linecké těsto na ovocné koláče a záviny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Linecké těsto na ovocné koláče a záviny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Linecké těsto na ovocné koláče a záviny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|