|
Recept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou
Recept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 lilky 200 ml smetany 120 g taveného sýra (Pribina s máslem) 2 stroužky česneku olivový olej 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky mléko na povolení 2 lžíce nasekaných bylinek dle chuti (nejlépe petrželka, pažitka a libeček) pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou
Recept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou: Lilek nakrájíme na cca 1cm silná kolečka, osolíme a necháme odležet čtvrt hodiny. Potom kolečka osušíme papírovou utěrkou, obrátíme, zlehka osolíme a necháme ležet dalších patnáct minut. Osušená kolečka lilku potřeme z obou stran olivovým olejem a poskládáme na plech. Pečeme asi 20 minut při 200°C. Mezitím rozehřejeme máslo a až přestane bublat, přidáme hladkou mouku. Prosmahneme a zalijeme smetanou. Snížíme teplotu, přidáme tavený sýr, česnek utřený se solí a zhruba 20 minut při průběžného prošlehávání necháme probublávat, až se vytvoří hustá omáčka, kterou dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Během vaření omáčku povolujeme mlékem. Opečená kolečka lilku přendáme do zapékací misky, přelijeme sýrovou omáčkou a vrátíme do trouby, kde pokrm zapékáme asi 15 minut. Podáváme s vařenými brambory, které pokapeme rozpuštěným máslem.
Poznámka k receptu na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou: Díky za inspiraci, večer udělám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 23.07.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 2 lilky 200 ml smetany 120 g taveného sýra (Pribina s máslem) 2 stroužky česneku olivový olej 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky mléko na povolení 2 lžíce nasekaných bylinek dle chuti (nejlépe petrželka, pažitka a libeček) pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|