|
Recept na Lilek s uzeným masem
Recept na Lilek s uzeným masem je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Lilek s uzeným masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 pevný větší lilek 200 g vařené rýže 150 g vařeného uzeného masa hrst pórku hrst řapíkatého celeru polovina červené papriky 1 velké vajíčko 50 g strouhané goudy 50 g strouhaného balkánského sýra 2 lžičky sušeného česneku pepř, sůl, olivový olej, voda na podlití Příloha: houskové "karbanátky" 200 g starší housky 150 - 200 ml mléka 50 g strouhaného balkánského sýra 3 lžíce nasekané pažitky sůl, pepř strouhanka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lilek s uzeným masem
Recept na Lilek s uzeným masem: Lilek omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, aby vznikla lodička se stěnou silnou asi 1 cm. Vnitřek lilku nasekáme a osolíme. Lilkové lodičky také osolíme. Oboje necháme půl hodiny vypotit, pak omyjeme (nasekanou směs propláchneme vodou na cedníku a necháme vykapat, přidáme ji pak do náplně). Přímo v zapékací misce plníme lilkové lodičky směsí. Lehce zakápneme olivovým olejem a podlijeme decilitrem vody. Pečeme pod alobalem asi 50 minut. Pak alobal odstraníme a ještě chvíli zapečeme, dokud povrch lehce nezčervená. Podáváme samotné, se zeleninovým salátem, nebo jako dnes u nás s houskovými "karbanátky". Směs do lilků: V mixéru rozsekáme maso s pórkem, paprikou a řapíkatým celerem. V misce smícháme s vajíčkem, nasekaným vypoceným lilkem, rýží, česnekem, solí, pepřem a oběma sýry. Houskové karbanátky: Housky nakrájíme na malé kostičky a přelijeme mlékem. Když se mléko vsákne, přidáme strouhaný balkánský sýr, pažitku a vajíčko. Pokud je směs řidší, nastavíme ji strouhankou. Pak tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a smažíme na oleji. Ihned podáváme.
Poznámka k receptu na Lilek s uzeným masem: Děkuji za podporu a moc pěkné komentáře
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek s uzeným masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 23.07.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 1 pevný větší lilek 200 g vařené rýže 150 g vařeného uzeného masa hrst pórku hrst řapíkatého celeru polovina červené papriky 1 velké vajíčko 50 g strouhané goudy 50 g strouhaného balkánského sýra 2 lžičky sušeného česneku pepř, sůl, olivový olej, voda na podlití Příloha: houskové "karbanátky" 200 g starší housky 150 - 200 ml mléka 50 g strouhaného balkánského sýra 3 lžíce nasekané pažitky sůl, pepř strouhanka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek s uzeným masem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek s uzeným masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek s uzeným masem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|