|
Recept na Líčka nadivoko se šípkovou chutí
Recept na Líčka nadivoko se šípkovou chutí je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Líčka nadivoko se šípkovou chutí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g hovězích líček 400 ml červeného vína 2 PL koření "Divočina" 2 lžíce hladké mouky nebo solamylu čerstvě mletý pepř 2 -3 bobkové listy 3 PL olivového oleje 2 cibule sůl 2 mrkve, 1/2 celeru tymián 2 PL šípkové zavařeniny silný hovězí vývar.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Líčka nadivoko se šípkovou chutí
Recept na Líčka nadivoko se šípkovou chutí: Maso opláchneme a osušíme. V hlubší nádobě smícháme 400 ml červeného vína, trochu oleje, šípkovou zavařeninu, koření "Divočina" a nadrcené bobkové listy. Maso pokrájíme na větší kousky a naložíme přes noc do marinády tak, aby maso bylo celé potopené. Druhý den necháme maso na cedníku okapat. Pokrájíme mrkev a celer na malá kolečka. Cibuli pokrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej / sádlo / a orestujeme pokrájené cibule, dokud nezesklovatí. Přidáme na větší kolečka pokrájenou zeleninu, kterou pěkně orestujeme. Na zeleninu vložíme líčka, která osmahneme z obou stran, aby se maso dobře zatáhlo, podlijeme marinádou, přidáme asi 150 ml vývaru a dál dusíme pod tlakem do změknutí masa na mírném plameni cca 35 minut. Po této době, necháme tlakový hrnec postupně zchladnout, poklici odejmeme, přidáme ještě trochu vývaru a 10 minut ještě podusime. Měkké maso vyjmeme a uchováváme v teple. Omáčku přepasírujeme přes husté sítko a podle potřeby ji ještě osolíme, dochutíme a zahustíme solamylem nebo moukou, ale pokud je omáčka dost hustá, necháme ji bez zahuštění. Maso podáváme se šťouchaným bramborem s restovanou cibulkou a bylinkami. Líčka na talíři přelijeme hotovou omáčkou.
Poznámka k receptu na Líčka nadivoko se šípkovou chutí: V omáčce je šípková zavařenina.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Líčka nadivoko se šípkovou chutí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 02.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1000 g hovězích líček 400 ml červeného vína 2 PL koření "Divočina" 2 lžíce hladké mouky nebo solamylu čerstvě mletý pepř 2 -3 bobkové listy 3 PL olivového oleje 2 cibule sůl 2 mrkve, 1/2 celeru tymián 2 PL šípkové zavařeniny silný hovězí vývar
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na líčka nadivoko se šípkovou chutí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Líčka nadivoko se šípkovou chutí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Líčka nadivoko se šípkovou chutí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|