|
Recept na Ledvinky zase jinak a opět chutně
Recept na Ledvinky zase jinak a opět chutně je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Ledvinky zase jinak a opět chutně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g vepřových ledvinek/3ks 150 g gazdovské slaniny/může být i jiná 3 snítky čerstvého rozmarýnu ½ středně velké cibule nakrájená na tenké půlměsíčky ½ kl mletého pepře 1 pl hladké mouky 2 pl sladké sojové omáčky 1 kl solamylu rozmíchaná v 50ml studené vody 1 kl oleje na pánev sůl,pepř na dochucení na přílohu v osolené vodě uvařené brambory,ušťouchané s 1/2 středně velké cibule pokrájené nadrobno,kouskem másla a trochou horkého mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ledvinky zase jinak a opět chutně
Recept na Ledvinky zase jinak a opět chutně: Ledvinky rozřízneme, odstraníme močovody, několikrát propláchneme a namočíme do studené vody,nejlépe přes noc. Ledvinky propláchneme, osušíme a prošpikujeme slaninou pokrájenou na delší úzké proužky. Zbytek slaniny překrájíme na kratší nudličky a dáme na velkou pánev potřenou olejem osmažit. Prošpikované ledvinky poprášíme pepřem, hladkou moukou a dáme prudce osmažit. Po 5minutách je otočíme, přidáme rozmarýn, cibuli a bez přikrytí restujeme dalších 5minut. Poté přidáme sojovou omáčku, přiklopíme poklicí a dusíme ještě dalších 5minut. Měkké ledvinky přendáme na talíř a uchováme v teple. Do vydušené šťávy vmícháme ve vodě rozmíchaný solamyl, dochutíme solí a pepřem a necháme 1minutu provařit. Ledvinky vložíme nazpět, prohřejeme a podáváme se šťouchanými brambory, které jsme si připravili během dušení ledvinek.
Poznámka k receptu na Ledvinky zase jinak a opět chutně: Kdo chce, může ledvinky namočit do mléka, ale voda k odplavení krve a škodlivých látek úplně postačí.Na"nelibé"vůni při vaření mléko nic nezmění:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ledvinky zase jinak a opět chutně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.03.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 450 g vepřových ledvinek/3ks 150 g gazdovské slaniny/může být i jiná 3 snítky čerstvého rozmarýnu ½ středně velké cibule nakrájená na tenké půlměsíčky ½ kl mletého pepře 1 pl hladké mouky 2 pl sladké sojové omáčky 1 kl solamylu rozmíchaná v 50ml studené vody 1 kl oleje na pánev sůl,pepř na dochucení na přílohu v osolené vodě uvařené brambory,ušťouchané s 1/2 středně velké cibule pokrájené nadrobno,kouskem másla a trochou horkého mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ledvinky zase jinak a opět chutně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ledvinky zase jinak a opět chutně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ledvinky zase jinak a opět chutně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|