|
Recept na Lahodný králík na červeném víně
Recept na Lahodný králík na červeném víně je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Lahodný králík na červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 králík 80g angl. slaniny sůl 100g tuku nebo másla 100g cibule 100g kořenové zeleniny 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy 500ml červ. vína 1 citron 1 lžíce octa 50g švestkových povidel 40g hl. mouky 20g cukru 100ml vývaru nebo vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lahodný králík na červeném víně
Recept na Lahodný králík na červeném víně: Králíka naporcujeme osolíme a prošpikujeme, pak ho ze všech stran orestujeme na másle. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a rozpustíme s tukem, pak přidáme cibuli a kořenovou zeleninu, když je zelenina do růžova tak jí přidáme k masu, spolu s kořením - podlijeme vínem, citronem a octem, dáme povidla a pečeme do měkka. (podléváme vodou) Upečené maso vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a přidáme cukr - zalijeme vývarem a vínem - omáčku povaříme a po vyjmutí koření rozmixujeme. Dochutíme solí, cukrem, citronem.
Poznámka k receptu na Lahodný králík na červeném víně: Už jsem tu jeden podobný recept našla - ale není úplně stejný - vyzkoušejte ;-) Nejlepší jsou povidla domácí - nejsou tak sladká jako kupovaná. Příloha - http://www.toprecepty.cz/recept/13051-spekove-kned... (jen cibulku usmažím na slanině a tuk sleji, jinak by se rozpadly a přidám z bylinek akorát petrželku nebo pažitku)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lahodný králík na červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: janahh
- Datum vložení: 12.09.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 králík 80g angl. slaniny sůl 100g tuku nebo másla 100g cibule 100g kořenové zeleniny 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy 500ml červ. vína 1 citron 1 lžíce octa 50g švestkových povidel 40g hl. mouky 20g cukru 100ml vývaru nebo vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lahodný králík na červeném víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lahodný králík na červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lahodný králík na červeném víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|