|
Recept na Kynutý pruhovaný koláč tří chutí
Recept na Kynutý pruhovaný koláč tří chutí je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Kynutý pruhovaný koláč tří chutí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kynuté těsto: 250 ml vlažného mléka 150 ml oleje 1/2 kg hladké mouky špetka soli špetka cukru (na koláče a buchty dávám 3 PL cukr krupice/krystal) 1/2 kostky droždí nebo 1 sušené droždí Tvarohová náplň: 250g měkkého tvarohu 125g zakysané smetany 1 vejce cukr moučka dle chuti 2 lžíce Solamylu (Maizeny) trocha citronové kůry nebo kapka citronové šťávy Maková náplň: 200ml mléka 150g mletého máku ½ lžičky skořice 1 lžíce marmelády (meruňková, rybízová, borůvková…) cukr krystal podle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý pruhovaný koláč tří chutí
Recept na Kynutý pruhovaný koláč tří chutí: Těsto připravíme podle receptu viz poznámka. Lze samozřejmě zpracovat i ručně bez pekárny. Než těsto vykyne, připravíme si náplně: Tvarohová – všechny suroviny smícháme dohromady, dáme odpočinout do ledničky Maková – mák povaříme v mléce, přidáme skořici a marmeládu a osladíme podle chuti, necháme vychladnout Po vykynutí přendáme těsto na větší plech (není třeba vymazávat ani vysypávat), poklademe střídavě rozpůlenými meruňkami, nastříkáme cukrářským sáčkem makovou a tvarohovou náplň a 20min. pečeme v předehřáté troubě při 170°C.
Poznámka k receptu na Kynutý pruhovaný koláč tří chutí: samotné těsto je uvedeno pod http://www.toprecepty.cz/recept/13413-jednoduche-k...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý pruhovaný koláč tří chutí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 14.09.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Kynuté těsto: 250 ml vlažného mléka 150 ml oleje 1/2 kg hladké mouky špetka soli špetka cukru (na koláče a buchty dávám 3 PL cukr krupice/krystal) 1/2 kostky droždí nebo 1 sušené droždí Tvarohová náplň: 250g měkkého tvarohu 125g zakysané smetany 1 vejce cukr moučka dle chuti 2 lžíce Solamylu (Maizeny) trocha citronové kůry nebo kapka citronové šťávy Maková náplň: 200ml mléka 150g mletého máku ½ lžičky skořice 1 lžíce marmelády (meruňková, rybízová, borůvková…) cukr krystal podle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý pruhovaný koláč tří chutí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý pruhovaný koláč tří chutí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý pruhovaný koláč tří chutí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|